Van Valiliği'nden kuvvetli rüzgar uyarısı

Van Valiliği, bugün bölgede etkili olacak kuvvetli rüzgar konusunda vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamaya göre, kuzeyli yönlerden gelen rüzgarın bölge genelinde (Van, Muş, Bitlis ve Hakkâri) 40-60 km/saat hızla esmesi bekleniyor.

Valilik, kuvvetli rüzgarın ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma ve Van Gölü'nde olumsuzluklara neden olabileceği konusunda yetkili ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Açıklamada, "Rüzgarın, bugün bölge genelinde (Van, Muş, Bitlis ve Hakkâri) kuzeyli yönlerden aralıklarla kuvvetli rüzgar (40-60 Km/Sa) şeklinde esmesi beklenmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklar karşı (ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma, Van Gölünde yaşanabilecek olumsuzluklar gibi) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur" ifadeleri yer aldı.

Kuvvetli rüzgarların yol açabileceği olumsuzluklar göz önünde bulundurularak, yetkililerin ve vatandaşların gerekli önlemleri almaları bekleniyor. Özellikle, ağaçların devrilerek yollara düşmesi, çatıların uçması ve elektrik nakil hatlarında meydana gelebilecek kesintiler gibi sorunlara karşı hazırlıklı olunması önem arz ediyor.

Ayrıca, Van Gölü'nde de olumsuzlukların yaşanabileceği vurgulanarak, göl üzerinde bulunan teknelerin ve diğer su üstü araçlarının güvenliği konusunda da tedbirler alınması gerektiği belirtildi.

Vatandaşların, günlük hayatlarında dikkatli olmaları, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları ve kuvvetli rüzgarların etkisini en aza indirmek için önlemler almaları tavsiye edildi.
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme