• Haberler
  • Güncel
  • Van Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Van Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Van Valiliği, bölgede etkili olması beklenen kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamaya göre, Van'ın kuzey ve doğu ilçeleri ile Bitlis'in Tatvan ilçesinde ilerleyen saatlerde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Valiliğin açıklamasında, "Uydu ve Radar görüntüsünden alınan son bilgiler doğrultusunda, Van'ın kuzey ve doğu ilçeleri (Erciş, Çaldıran, Muradiye, Özalp, Saray ve Başkale) ile Bitlis'in Tatvan ilçesinde ilerleyen saatlerde yerel olarak sağanak ve aralıklı gök gürültülü sağanak yağış geçişleri olması beklenmektedir" ifadeleri yer aldı.

Oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerektiği vurgulandı. Valiliğin açıklamasında, "Oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir" denildi.

Kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların gerekli önlemleri alması istendi.

Valiliğin açıklaması, bölgedeki vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Meteoroloji yetkilileri de bölgedeki hava durumu değişikliklerini yakından izliyor ve gerekli uyarıları yapıyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme