Van Valiliği'nden meteorolojik uyarı

Van Valiliği, bölge genelinde gelecek günlerde meydana gelebilecek meteorolojik değişikliklere dair önemli bir açıklama yaptı. Valiliğin duyurusuna göre, bugün bölgede parçalı bulutlu bir hava bekleniyor ve Muş ile Bitlis illerinde aralıklı yağış geçişleri tahmin ediliyor.

Yarın ise öğle saatlerinde bölge genelinde aralıklı yağış geçişleri olması bekleniyor. Ayrıca, yarın öğle ve akşam saatleri arasında Van ili de dahil olmak üzere bölge genelinde kuvvetli lodos rüzgarları (30-50 km/sa) ve yükseklerde fırtınamsı rüzgarlar (50-70 km/sa) etkili olacak.

Bu kuvvetli lodos rüzgarlarının, bölgedeki sıcaklıkları 2 ila 4 derece artırması bekleniyor. Yağışlara bağlı olarak sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, çamur şeklinde yağış, ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma ve deniz ulaşımında aksamalar gibi olumsuz etkiler oluşabilir.

Vatandaşların ve yetkililerin, meydana gelebilecek olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Valilik, vatandaşları bu konuda uyararak, can ve mal güvenliğinin korunması için gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Bölgedeki hava durumu değişikliklerinin, geçici olarak ulaşım, enerji ve diğer hizmetlerde aksamalara neden olabileceği belirtildi. Vatandaşların, meteorolojik uyarılara dikkat ederek, gerekli hazırlıkları yapmaları ve olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları önem arz ediyor.
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme