Van Valiliği uyardı: Sağanak yağış geliyor

Van Valiliği, öğle saatlerinden itibaren Van ve Bitlis çevrelerinde sağanak yağış ve sert rüzgar uyarısı yaparak vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Van Valiliği, bölge için meteorolojik uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, "Bugün (Salı) öğle saatlerinden itibaren Van ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak bölgesel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri olması beklenmektedir. Yağışların akşam ilerleyen saatlerde bölgemizi terk etmesi tahmin edilmektedir," denildi.

Ayrıca, rüzgarın yağışlı sistemle birlikte Van, Muş ve Bitlis genelinde batı ve güneybatılı yönlerden sert esmesi bekleniyor. Rüzgarın hızının 20-40 km/saat arasında olacağı, yüksek ve dağlık kesimlerde ise yer yer kuvvetli rüzgarın 40-60 km/saat seviyesine ulaşacağı bildirildi.

Valilik, kuvvetli rüzgar ve yağışa bağlı olarak ağaç devrilmesi, çatı uçması, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi, enerji nakil hatlarında kopma, ani sel ve su baskını gibi durumlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle vurguladı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme