Van ve Van Gölü Ekspresi

Her şey üniversite öğrencisi olan oğlumun akşam eve gelip 'Van Gölü Ekspresine bilet aldım. Ara tatilde Ankara'ya gideceğim.' demesiyle başladı. Böyle bir gündemim yoktu.

Her şey üniversite öğrencisi olan oğlumun akşam eve gelip "Van Gölü Ekspresine bilet aldım. Ara tatilde Ankara'ya gideceğim." demesiyle başladı. Böyle bir gündemim yoktu.

 

Amcasının oğlu geçmişte iki kere yaz aylarında bu trenle Ankara'dan Van'a gelmişti. O da Van'dan Ankara'ya gidecekti. İki farkla; amcaoğlu yazın gelmişti, bu kışın gidecekti ve o, Ankara Tren Garı'ndan binmişti; bunun Van'dan Tatvan'a gidip Tatvan Tren Garı'ndan binmesi gerekiyordu.

 

Bilet alırken Van'dan Tatvan'a giden son otobüsle gider; gerekirse geceyi garda geçiririm diye düşünmüştü oysa Ankara Tren Garı 7/24 açıktı ama internet kaynaklarına bakılırsa Tatvan Tren Garı 7/24 açık değildi.

 

***

 

Ankara - Tatvan - Ankara arasında haftada iki gün işleyen Van Gölü Ekspresi büyük ilgi görüyor.  Bu ilgi memnun edici ki; bazı yolcular onu videolarla internet sayfalarına da taşımışlar.

 

Onların anlattıklarından öğrendiğimiz kadarıyla, yaz - kış büyük talep gören bu trenle yolculuk edenler, mevsimine göre Bitlis'in yemyeşil doğasını, Nemrut Dağı'nın, Van Gölü'nün eşsiz manzarasını, Muş Ovası'nı ve Elazığ, Malatya, Sivas, Kayseri, Ankara hattında daha pek çok güzel manzarayı seyrederek; kış aylarında da birbirinden çarpıcı kış ve kar görüntülerinin tadını çıkartarak yolculuklarını tamamlıyorlar.

 

TCDD internet sitesinde, pulman, örtülü kuşetli, yataklı ve yemekli vagonları olan trenin konforlu olduğu da ifade edilmiş.

 

Bilet fiyatları da diğer seçeneklere göre daha cazip. Geliri sınırlı olan bölge insanı için bu önemli bir avantaj.

 

Ne var ki, Van Gölü'nün hemen karşı tarafında, Van'da bulunan birisi için bu avantaj geçersiz.  O kişinin bu cazip taşıt aracından yararlanabilmesi için eğer özel bir araçla gelmeyecekse bir gün önceden Tatvan'a gelip geceyi orada geçirmesi gerekiyor.  O bir gecelik konaklama masrafları da yolculuğun astarını yüzünden pahalı hale getirebiliyor.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme