Van Yemekleri Dostları Antalya'da Buluştu

Vansesi Haber Merkezi

Antalya’da Vanlı Veysel Gökırmakl’ya ait Likya Bahçeleri restoranında düzenlenen Antalya Van Yenmekleri Dostları buluşması görkemli geçti.  Vanlı Oya Timuroğluu  Boysan’ın organize ettiği Van buluşmasında, Van yemeklerini  Vanlı Suna Balta,  Üzüm aşını Şule Saygı  kendi elleriyle yaparken  davetlilere işletme tarafından  tuzlu Van balığı,  ayran aşı, mercimekli bulgur pilavı, işbabyan ve ardından semaver çayı ikram edildi. 

NAZİFE HOCA KIRDI GEÇİRDİ

Van Yemekleri Dostları Antalya buluşmasına Konyalatı Belediyesi Meclis Üyesi Vanlı Nazife Demirtaş, Antalya Van Vakfı Başkan Yardımcısı Yaşar Mücester, Antalya Van Vakıf eski başkanı Recai Kırmızıtaş, Vakıf yönetim kurulu üyeleri, Vanlı aileler ve Van dostları katıldı.

Konyalatı Belediyesi Meclis Üyesi Vanlı Nazife Demirtaş, Van şivesi esprili anılarını paylaşırken, Zehra Aydınoğlu Van bayramlarında yemek kültürünü, Gülay Akın günümüzde  Van’ın mutfak,  yemek   ve konuk ağırlama kültürünü anlattı. Van Vakfı Başkan Yardımcısı Yaşar Mücester ve Gülsüm Karakuş okudukları Van şiirleriyle, Doğan Aybek Necdet Akın, Derya Hoşseda Van ve farklı yörelere ait seslendirdikleri türkülerle yemeğe renk kattılar.

“VAN YEMEKLERİ DOSTLARI BİR ARADA”

Van Yemekleri Antalya buluşmasını organize eden Oya Timuroğlu  Boysan yemekte yaptığı teşekkür konuşmada, “ Biz gurbetteki Vanlılar yemek kültürümüzü orijinal tariflerle yaparak yaşatmak, canlı tutmak için çaba gösteriyoruz.  Feccebook’ta bir araya gelen Van Yemekleri Dostları gurubu üyelerimiz 2 Nisan’da 7 ilde Van Yemekleri 2 Nisan Buluşması temasıyla etkinlik düzenledi.   Antalya Van Vakfımızın 2 Nisan Ayran Aşı Şenliği olduğu için biz de buluşmamızı bugüne erteledik. Bugün değerli Van Yemekleri Dostları ile birarada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  7 bin yıllık geçmişi olan Van ilimiz yüzü aşkın yemeğiyle zengin bir mutfağa sahiptir. Kültürümüzde yemek ve sofranın büyük bir önemi vardır. Düğün bayram taziye günlerinde kurulan sofraların yenilen yemekler beslenmenin ötesinde buluşma kaynaşma yakınlaşma zamanlarıdır. Sosyal medyada kurulan bugün 10 bini aşkın üyesi olan Van Yemekleri Dostları sayfası üyelerinin tarif paylaşımlarıyla onlarca kaybettiğimiz, unutulan yemeklerimiz mutfağımıza yeninde kazandırıldı.  Grubun Antalya temsilcisi olarak bu etkinliği mutfak kültürümüze katkı yapma düşüncesiyle düzenledim. Katılan herkese bizleri ağırlayan mekan sahibi Veysel Gökırmak’a teşekkür ediyorum” dedi.

“DÜNYA VANLILAR GÜNÜ HEYECAN YARATTI”

2 Nisan 2018’de kutlanacak olan Dünya Vanlılar Günü’ne de değinen Boysan,” Dünya Vanlılar Günü çağrısı bütün Vanlılarda ve Van dostlarında çok büyük heyecan yarattı.    Bizlerde Antalya’da Vanlılar olarak Van’ın kurtuluşunun 100. Yılı ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü’nü Van’ın şanına yakışan etkinliklerle kutlayacağız. Van yemekleri ile süslenen sofralarımızda güçlenen birlik ve beraberliğimiz bin yıl sürsün” diye konuştu.

Bakmadan Geçme