Van Yenilenebilir Enerji Zirvesine Hazırlanıyor

Van Ekonomist Dergisi, 10-11 Mayıs tarihlerinde Van'da Uluslararası Yenilenebilir Enerji ve Verimlilik Kongresi düzenleyecek.

Evren Doğruer

Van uluslararası büyük bir zirveye ev sahipliği yapacak.10-11 Mayıs tarihleri arasında Van’da yapılacak olan Uluslar arası Yenilenebilir Enerji Zirvesi’ne yurt dışından ve yurt içinden birçok önemli ismin katılması bekleniyor.
Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Sinan Aslan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, CHP İl Başkanı Mehmet Kurukçu ve davetliler katıldı.

Van Ekonomist Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Orhan Olgun, Van'ın yenilenebilir enerji üretimi bakımından çok zengin olduğunu belirterek, kongrenin gerçekleştirilmesi için önemli kurumlardan destek aldıklarını söyledi.  Olgun, Türkiye ve Dünya'dan yenilenebilir enerji konusunda uzman önemli isimlerin katılacağı kongrenin 10- 11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi. 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva kurumsal olarak kongrenin yapılması için her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti. Toplantı, katılımcıların kongre ile ilgili düşüncelerini aktarması ve hatıra fotoğrafının çektirmesiyle son buldu.

 

Bakmadan Geçme