• Haberler
  • VAN YOLSPOR İDDİALI GELİYOR

VAN YOLSPOR İDDİALI GELİYOR

Van'ın köklü kulüplerinden Van Yolspor, 2017-2018 Futbol sezonu öncesi deneyimli antrenörler öncülüğünde çalışmalara kendi tesislerinde başladı.

Rıdvan CAN

Modern tesisi ve deneyimli antrenörleriyle yeni sezonda hedefini Bölgesel Amatör Lig olarak belirleyen Van Yolspor, yeni sezona sıkı hazırlanıyor.

Yeni sezon çalışmaları ve takımın hedefleri doğrultusunda gazetemize açıklamalarda bulunan Van Yolspor kulübü genel Koordinatörü Ufuk Beyde, Van Yolspor kulübü bünyesinde bu yıl kurulan futbol akademisinde top oynama eğitiminin yanı sıra haftada 1 gün çocuk gelişimi eğitmenlerin eşliğinde mental eğitim kursları vererek çocukların normal yaşantılarında neler yapması gerektiğini öğrettiklerini ifade etti. 

"Çalışmalarımızı kendi tesislerimizde yapacağız"

Uzun zamandır Van futboluna hizmet ettiklerini anlatan Beyde, "Van Yolspor uzun yıllardır Van futboluna hizmet etmektedir. Bundan sonra da hizmet etmeye devam edecektir. Van Yolspor kulübü olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda yeni yapılanmayla bir ilki gerçekleştirerek kadın futbol takımı kurduk. Bu yıl sporun her branşında faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Gelecek yıllarda Vanlı futbolcularımızla üst liglerde mücadele edeceğiz" dedi. 

"İki futbolcumuzu süper ligde yolladık"

Karayollarının 1948 yılından beri Yolspor kulübü olarak sporda aktif mücadele ettiğini belirten Beyde, "Yolspor, bünyesinde birçok futbolcu yetiştirmiştir. Geçen yıl yetiştirdiğimiz iki oyuncumuzu herhangi bir bedel almadan birini süper lig kulüplerinden Osmanlıspor'a diğerini ise Bursaspor'a gönderdik" dedi.

"Türk futboluna can veren bir kulüp olacak"

Kazanmak her şey değildir. Biz bu sporu yapıyorsak, ahlaken, centilmenlik çerçevesinde bunu rakiplerimize de göstermeliyiz diyen Beyde, "Yolspor olarak önce ahlaklı ve centilmen mücadele edeceğiz. Bu anlayışı kulübümüze adapte ettiğimizi düşünüyoruz. Yöneticiler arasında iyi bir diyalog kurulduğunda bu sahaya, taraftara da yansıyor. Özet olarak şunu diyebilirim. Yolspor sorumluluğunun bilinciyle hareket ediyor. Her dalda ona göre mücadele ediyor" şeklinde konuştu.

Hedef Bal Ligi

Ufuk Beyde, son olarak şunları kaydetti; "Bal Ligine çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz. Mücadele tamamen bir ekip işidir. Allah'a şükür çok iyi bir kadro kurduk. Hedefimiz Van Amatör ligde şampiyonluk ve BAL Ligine çıkmaktır. Karayolları 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhas ve müdür yardımcıları Yalçın Kavak Esat Mahmut Partal, Destek Hizmetleri Şube Müdürü Ali Sarihan'a verdikleri destekler için teşekkür ediyoruz"  

Bakmadan Geçme