• Haberler
  • Güncel
  • Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde Meme Radyoloji Ünitesi açıldı

Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde Meme Radyoloji Ünitesi açıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde 'Meme Radyoloji Ünitesi'nin açılışı yapıldı. Meme kanseri vakalarında erken teşhis ve tanının önemine değinen Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, 'Hastalarımızın başka şehirlere gitmesine ihtiyaç duymadan tüm tetkik ve işlemlerin yapılmasını sağlayan biyopsi ve kontrast ultrason özellikleri de barındıran üst teknoloji bir mamografi cihazı kazandırdığımız için mutluyuz' dedi.

Basın Bülteni

Meme Radyoloji Ünitesi meme kanseri hastalarının hem cihazlar hem de fiziki koşullar açısından konforlu bir tedavi süreci geçirmelerine olanak tanıyor. Yüksek teknoloji özellikli mamografi cihazını hizmet bünyesine katan Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Van’ın ve bölgenin öncü sağlık kuruluşları arasındaki konumunu güçlendirmeye devam ediyor.

Meme Radyoloji Ünitesi’nin açılışına katılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, hizmetlerinden dolayı Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nin tüm çalışanlarına teşekkür etti.  Rektör Şevli, “Hastanemizdeki tüm sağlık çalışanlarımız tüm imkânlar dâhilinde en iyi hizmeti vermeye gayret gösteriyor. Gerek hastalarımıza konforlu bir tedavi süreci sağlamak gerekse doktorlarımıza daha verimli bir çalışma ortamı kazandırmak için son teknoloji özelliklerini barındıran mamografi cihazı alımı gerçekleştirdi” dedi.

Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne kazandırılan yüksek teknolojili Meme Radyolojisi Tanı Ünitesi ile Van’a büyük bir hizmet sunmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Şevli, esneyebilir plaka ile işlem süresince daha az acı hissettiren ve bu zamana kadar erişilebilir en yüksek görüntü kalitesi, en az radyasyon ile kesin sonuç, sentetik imaj opsiyonu ile ikinci kez radyasyona maruz kalmadan 20 tarama görüntüsü, işleme biyopsi ve tomo-biyopsi ile tomosentez biyopsi imkânı sunan ünitenin Van ve çevre illerdeki tek tıbbi cihaz olduğunu vurguladı.

Meme kanseri vakalarında erken teşhis ve tanının önemine değinen Rektör Şevli, “Hastalarımızın başka şehirlere gitmesine ihtiyaç duymadan tüm tetkik ve işlemlerin yapılmasını sağlayan biyopsi ve kontrast ultrason özellikleri de barındıran üst teknoloji bir mamografi cihazı kazandırdığımız için mutluyuz. Hastalarımızın meme kanseri ile ilgili tüm işlemlerinin yapılacağı ünitenin hayırlı olmasını ve tüm hastalarımıza şifa kapısını açmasını temenni ediyorum diye konuştu. 

Başhekim Doç. Dr. Ümit Haluk İliklerden ise böyle bir cihazın ve ünitenin hastaneye kazandırılmasını sağlayan Rektör Şevli başta olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yayla’ya teşekkür etti. Hastanın kendi isteği dışında başka bir hastaneye ve şehre gitmesine ihtiyaç duymadan tedavi edilmesinin hastalar için çok önemli bir hizmet olduğunu ifade etti.

Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nurşen Toprak yaptığı konuşmada; “Bize mamografi biyopsisi yapma imkânı tanıması bu cihazı oldukça önemli kılmaktadır. Mamografi cihazı ile ilgili bir diğer husus ise Türkiye’de çok az sayıdaki cihazın sahip olduğu hastanın yan bölgesinden biyopsi alınma özelliği de taşımasıdır. Hasta açısından büyük konfor sağlayan, hastanın hastanedeki başka birime gitmesine gerek kalmaksızın meme kanseri ile ilgili tüm tetkikleri yapabildiğimiz bu ünite için destek veren katkı sunan herkese teşekkür ediyorumˮ dedi. 

Dursun Odabaş Tıp Merkezi Meme Radyoloji Ünitesi’nin açılışına Rektör Şevli’nin yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yayla, Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Ümit Haluk İliklerden, akademisyenler ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Bakmadan Geçme