VAN YYÜ YERELLEŞMEYECEK

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli tanışma programında yaptığı konuşmada üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilerle bir araya geldi. Rektör Şevli, Van YYÜ'nün yerelleşmemesi için gereken her şeyi yapacaklarını söyledi.

Vansesi Haber Merkezi

YYÜ Spor Kompleksi'nde oryantasyon programı kapsamında üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler için tanışma etkinliği düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan Rektör Şevli, YYÜ'yü tercih eden öğrencilere teşekkür etti. Üniversitenin öğrencilere sunduğu tüm imkanlardan faydalanmalarını tavsiye eden Şevli, Van YYÜ'den edindikleri bilgi birikimi ve dostlukların ulaştıkları her başarıda itici güç olacağını ifade etti. 
20 Temmuz 1982’de kurulan üniversitenin güncel stratejik hedeflerine ulaşma yolunda çalışacaklarını belirten Rektör Şevli, bölgede bir üniversitenin kurulması fikrinin ilk kez Sultan 2. Abdulhamit döneminde, 3 Ekim 1905 tarihinde dile getirildiğini, daha sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün 1 Kasım 1937 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışındaki konuşmasında yeniden dillendirilmiş olduğunu belirtti.

Üniversite öğrencilerine geniş çapta spor ve sanat olanakları sunduklarını kaydeden Şevli, 7 bin 500 dekar alan üzerine kurulu yerleşkenin bulunduğunu belirterek, öğrencilerin okulu bitirmekle bağlarını kesmediklerini, aidiyet duygusu ile bağlı oldukları okulda, Van’da geçirdikleri günlerin anısını ömür boyu taşıdıklarını söyledi.

“En iyisini yapacağımızdan kuşkum yok”

Öğrencilerin hedeflerine ulaşması yolunda tüm sorumlulukları yerine getireceklerini belirten Şevli, "Üniversite olarak ısrarla takip ettiğimiz muasır medeniyet seviyesine ulaşma hedefi yolunda, yeni eğitim-öğretim yılında bünyemize katılan siz değerli öğrencilerimizle birlikte yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğimizden mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Sizlerle birlikte üniversitemizin seçkin üniversiteler arasına girmesi için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kuşkum yok" dedi.

 “Girişimcilik fikirleri uygulamaya dönüştürülecek”

Şevli “Bölgemizdeki tarım ve hayvancılığa katkı sağlayabilecek olan üniversitenin bünyesinde kurmuş olduğu Teknokent ile sanayi ve teknolojiye destek vereceğiz.  Yakın zamanda üniversitede Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nin yanında İnnovan Merkezi açacağız. Bu merkezin girişimcilik fikirleri uygulamaya dönüştürülecek. Cuma günü TÜSİAD Yönetim Kurulu üniversitemizi ziyaret ederek, “Bu Gençlikte İş Var” paneline katılacaklar. Üniversite öğrencilerimize İTO ve TÜSİAD tarafından yaz staj olanağı sağlanacak” dedi.

Üniversitenin görevleri arasında çağdaş eğitim sistemine toplum ve ülke gerçeklerine uygun bilimsel araştırma yapmak; bilimle zenginleşmiş insan gücü yetiştirmek, bölge kalkınmasına katkıda bulunmak olduğunu kaydeden Rektör Şevli, üniversitenin yabancı öğrencilere farklı imkânlar sağladığını, Erasmus, Farabi gibi programlarla öğrencilerin bir veya iki dönem Avrupa’daki üniversitelere gidebileceklerini de ifade etti. 

Üniversitenin yerelleşmemesi için gereken her şeyi yapacaklarını vurgulayan Rektör Şevli, şehir dışından gelen öğrencilere bu anlamda Vanlı iş insanlarının desteğiyle ara tatilde ulaşım tatili sağlayacaklarını belirtti. 
Van YYÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Karaduman, öğrencileri üniversite içinde ve dışında ailelerle tanışmalarının sağlanacağını, 14 Ekim Pazartesi günü yeni gelen öğrenciler için her yıl yapılan Akdamar Adası gezisi düzenleneceğini, öğrencilerin kurum amirleriyle buluşturulacağını belirterek, üniversitede 45 farklı öğrenci topluluğunun bulunduğunu söyledi. 

Tanışma ve yönlendirme programına Van YYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Kayri, Prof. Dr. İsmail Hakkı Ekin, Genel Sekreter Doç. Dr. Sebaeddin Şevgin, dekanlar, yüksek okul müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Bakmadan Geçme