• Haberler
  • VAN'A KONSER SALONU MÜJDESİ

VAN'A KONSER SALONU MÜJDESİ

Toplum Kültür ve Sanat Derneği Türk Müziği Topluluğu konseri büyük ilgi gördü. Konseri izleyenler arasında yer alan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın gecenin sonunda yaptığı konuşmada Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun talimatlarıyla Van'a bin 500 seyirci kapasiteli konser ve konferans salonu yapacaklarını söyledi.

 Burhan Ergin

 Van Toplum Kültür ve Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Topluluğu konseri Şef İzzet Ceberrut yönetiminde Van Atatürk Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu salonunda gerçekleştirildi. Türk sanat müziğinin en güzel şarkılarının seslendirildiği geceye Vanlılar büyük ilgi gösterdi.

 “Van’a 1500 izleyici kapasiteli konser salonu yapacağız”

 Konseri izleyenler arasında yer alan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın gecenin sonunda çiçek buketiyle Şef İzzet Ceberrut’a ve Türk Sanat Müziği Topluluğu’na verdikleri konserden dolayı teşekkür etti. Yalçın yaptığı konuşmada, “Van Toplum Kültür ve Sanat Derneği Türk Sanat Müziği bize harika bir gece yaşattı. Eserler arasında Van şarkılarının olması, Vanlı gençlerin kendi bestelerinin yer alması Van’ın müzikte katettiği aşamayı göstermektedir. Gurur verici bir gelişme bu.  Herkes bir şekilde saz çalıp şarkı söylüyor. Ama kendi şehrine ait beste yapmak müzikte fark yaratmaktır.  Vanlı gençlerden oluşan topluluğu keyifle izledik Van Büyükşehir Belediyesi olarak kültüre, sanata kalıcı yatırımlar yapıyoruz. Sanat dostlarına yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederim. Belediye olarak bizde bu tür etkinliklerden vazife çıkıyoruz. Bu tür sanatsal faaliyetlere herkesin destek sunması gerekir. Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan  Vekilimiz Murat Zorluoğulu’nun talimatlarıyla kentimize bu tür konserlerin ve aynı zamanda konferansların düzenleneceği bin 500 seyirci kapasiteli teknik donanıma sahip salon kazandırıyoruz.  Konser salonunun yapımı için mimarlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Ayrıca kentimizde sanatsal ve kültürel çalışmaları destekleyeceğiz. Derneği, topluluğu ve gecede emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

 Vanlı gençler bestelerini seslendirdi

 İki bölümden oluşan konserde Türk Sanat Müziği koro şefliğini müzik öğretmeni İzzet  Ceberrut yaptı.  Konserde Van şarkılarının yanı sıra  Vanlı bestekarların eserleri de seslendirildi, Sanat müziğinin seçkin eserlerinin   solo ve  koro elemanları tarafından seslendirildiği konser derneğin usta hocalarından olan müzik öğretmeni Bahtiyar Karael tarafından bestelenen nihavend medhal ile başladı. İkinci bölüm köklü müzik geçmişi olan dernek üyelerinden müzik öğretmeni Serdar Budak'ın bestelediği arden adlı hicaz saz semaisi ile devam etti. Konserde salonu dolduran Vanlı müzikseverler şarkılara eşlik ederek güzel bir gece geçirdiler. 

“Van’ın durumu gurur verici”

Konserle ilgili değerlendirmede bulunan Van Toplum Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Murat Oto Van’ın Türkiye’de bu konuda çok öndeki kulvarlarda olduğunu bir kez daha ispatladığını vurgulayarak, kendi saz eserini besteleyecek olgunluğa ulaşmış Van müzik kültürünün yıllar sonra bu ayrıcalıklı durumu tüm sanatseverler adına gurur verici olduğunu belirtti.

 

“Konser salonu müjdesi ödül oldu”

 Oto, “ Van’ın konser salonuna büyük ihtiyacı var.  Konserlerimizi akustik özelliği olmayan tiyatro koşullarına göre yapılan salonda, düğün salonlarında yapıyoruz.  Konser davetimize icabet eden Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın’ın Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekil Murat Zorluoğlu’nun talimatıyla Van’a bin 500 seyirci kapasiteli konser salonu müjdesi vermesinin gecenin ödülü, büyük sevinci oldu. Sayın Valimize ve Büyükşehir belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.  

“Van müzik kültüründe yıllar sonra bu ayrıcalıklı duruma ulaştı”

Pazar akşamı Van Toplum Kültür Ve Sanat Derneği başarılı bir konseri daha geride bıraktığını konser sonunda mutlu olmaktan ziyade, gurur duyduklarını kaydeden Oto,”   Öncelikle derneğimizin korosu görev alan arkadaşlarımıza, salonu dolduran sanatseverlere teşekkür ediyorum.  Bu gecede Van’a bir ilk daha gerçekleştirildi. Şef İzzet Ceberrut 1996 yılından bu yana bu derneğin var oluşunda yetenekleriyle en büyük emek sahibi olup bu derneğin köklerinden yeşerip müzik öğretmeni olan ve gerek keman sanatçılığıyla gerek hocalığıyla kentin kültür tarihine imza atan biri olarak o sahnedeydi. Şef İzzet Ceberrut'un yönetiminde geçtiğimiz yıl verdikleri konserde olduğu gibi bu konserin her iki bölümünün başındaki icra edilen saz eserleri yine Vanlı bestekârların besteleriyle başladı. Birinci bölüm yılların keman sanatçısı ve yine derneğimizin usta hocalarından olan müzik öğretmeni Bahtiyar Karael tarafından bestelenen nihavend medhal ile başladı. İkinci bölüm ise çok köklü müzik geçmişi olan derneğimiz üyelerinden müzik öğretmeni Serdar Budak'ın bestelediği arden adlı hicaz saz semaisi ile devam etti. Kendi saz eserini besteleyecek olgunluğa ulaşmış Van müzik kültürünün yıllar sonra bu ayrıcalıklı durumu tüm sanatseverler adına gurur vericidir. Konser her yerde konserdir... Her kör satıcının bir topal alıcısı olur derler. Ama Van Türkiye’de bu konuda çok öndeki kulvarlarda olduğunu bir kez daha ispatladı. O amatör ruh ile koroda duran sanat aşıkları, ülkemizin her ortamında ben de varım diyebilecek saz sanatçıları ve bu topluluğu bir araya getirip bu gurur verici tabloyu ortaya koyan şef. Sadece mutlu olmadık, gurur duyduk” dedi.

“ Hizmet etmeye devam ediyoruz”

Gecede teşekkür konuşması yapan Van Toplum Kültür ve Sanat Derneği yönetim kurulu üyesi Doğukan Alkım Türközü, “Dernek olarak kentimize kültür sanat alnında hizmet etmeye devam ediyoruz.   Van’da önemli başarılara imza atıyoruz.  Çok sayıda müzik öğretmeni yetiştirdik. Konserimizde  bizleri yalnız bırakamayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. 

Bakmadan Geçme