VAN'A YENİ MODERN SANAYİ SİTESİ

Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Başkanı Fahri Solmaz, 4 yıldır süren çalışma sonucunda Van'da yeni yapılacak sanayi sitesinin yatırım programına alındığını açıkladı. Solmaz, 330 işyerinin bulunacağı yeni sanayi sitesinin Kalecik mevkiinde yapılacağını belirtti.

Burhan Ergin

Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Başkanı Fahri Solmaz, basın toplantısı düzenleyerek, yeni sanayi sitesi hakkında bilgi verdi.   Yönetim kurulu üyeleri, Muhsin Konuk, Cevdet Akpınar, Kerem Ürgün, Kenan Akalın, Adnan Turlak ve Mehmet Tayiz'in de olduğu toplantıda konuşan Solmaz, “Van’a yeni bir sanayi sitesi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kalecik mevkiinde 840 dönüm arsa üzerine kurulacak olan yeni sanayi sitemizde 330 esnafımız kepenk açacak, yaklaşık 7 bin kişiyi istihdam edecek olan bu yatırımın ülkemize, ilimize, esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlara vesile olmasını diyoruz” dedi.

“PROJE ÇALIŞMALARI YAKINDA BAŞLAYACAK”

Yeni Orta Ölçekli Sanayi Sitesinin 2017 yılı yatırım programına alınarak resmi gazetede yayınlandığını ifade eden Solmaz, “İnşallah ilimizin iklim şartlarına uygun, esnaf ve sanatkarlarımızın modern işyerlerine kavuşması için alt yapı ve üst yapı projelerini biran evvel hazırlatıp Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza sunarak ihale çalışmalarını başlatmayı hedefliyoruz. Proje çalışmaları esnasında her aşamada bizden desteğini esirgemeyen Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüz Nevzat Gün’ün önerileri doğrultusunda bir teknik lisenin yerleşim alanında yer alması sağlanacak. Bu aşamada değerli devlet büyüklerimizin büyük desteğine ihtiyacımız olacak. Yardım ve desteklerini esirgemeyeceklerine inancımız tamdır. Bu yatırımın hayata geçmesi için değerli esnaf ve sanatkârlarımıza da büyük görev düşmektedir. Bu aşamada esnaf ve sanatkârlarımızın da desteğine ihtiyacımız olacak. Sanayi sitemiz plan çalışmaları esnasında alanımızın yeterli gelmesi halinde sınırlı sayıda üye artırımı da söz konusu olacak” ifadelerini kullandı.

“7 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

Amaçlarının küçük sanayi sitesinde büyümek olduğunu belirten Solmaz, “İlimizde küçük sanayi siteleri mevcuttur.  Bizim amacımız, küçük sanayi sitesinde büyümek isteyen, imalat yapmak isteyen ve iş makineleri için yetersiz gelen küçük işyerlerine sahip esnaflarımızın önünü açmak, küçük sanayi siteleri ile büyük sanayi siteleri arasında bir geçiş sanayi sitesi olmaktır. Orta Ölçekli Sanayi Sitemizin, en küçük işyeri 150 m2 olacak, işyerleri 300 m2, 600 m2 ve 900 m2 kapalı alandan oluşacaktır. Sanayi sitemiz 840 dönüm arsa üzerinde yapılacak. 330 esnafımız kepek açacaktır ve yaklaşık 7 bin kişiye iş istihdamı sağlayacak olan bu yatırımın ülkemize, ilimize, esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlara vesile olmasını diyoruz” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR

Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Başkanı Fahri Solmaz, yeni sanayi sitesinin Van’a kazandırılmasında yakın ilgi ve destekleri nedeniyle Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti Van Milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Müşaviri Mustafa Bilici, Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım, Genel Müdür Yaşar Öztürk, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür etti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme