Van'da 8 Mart Kadınlar Günü Kutlandı

Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Van'da da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

 İlhan Siyahtaş

Halkların Demokratik Partisi ile Demokratik Bölgeler Partisi Van İl Eş Başkanlıkları tarafından 8 Mart Kadınlar günü dolayısıyla Musa Anter Barış Parkında miting düzenlendi.

Mitinge, HDP Van Milletvekili Bedia Ertan Özgökçe, DBP Eş Genel Başkan Vekili Gülcihan Şimşek, HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik, HDP İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, Barış Anneleri, TJA Aktivistleri ve kadınlar katıldı.

Görüntünün olası içeriği: 16 kişi, ayakta duran insanlar ve kalabalık

“KADINLAR GÜNÜNÜ OHAL KOŞULLARINDA KUTLADIK”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingini OHAL koşulları altında düzenlediklerini söyleyen HDP Van Milletvekili Bedia Ertan Özgökçe, ‘’ OHAL koşullarında haksızlık, tutuklama, gözaltılara, tanıklık etmekteyiz. Bir yandan OHAL baskısı ile boğuşurken bir yandan da kadınların sesini bu alanlardan haykırmaya çalışıyoruz. Bizler bugün Vanlı kadınlar olarak kentimizin vicdanını bu alanlarda haykıracağız. Ne yazık ki bugün siyasi iradelerimizin tutuklu olduğu ve onlardan yoksun bir şekilde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlamaktayız. Bugün 8 Mart alanlarından kadın direnişini selamlıyoruz. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu olsun’’ dedi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava

’’REFERANDUMDA HAYIR’IN ÖNCÜSÜ KADINLAR OLACAK’’

16 Nisan’da yapılacak olan referandum seçimlerinde ’’Hayır’’ oyunun öncüsünün kadınlar olacağını dile getiren DBP Eş Genel Başkan Vekili Gülcihan Şimşek, ’’Kürt kadınları fiziksel olarak zindandadır. Düşünsel olarak alanlardadır. Kürt kadınlarını cezaevine koyanların, hedefi eş başkanlık sistemidir. İçinden geçtiğimiz süreç Kürt halkının, kadınların özgürlüğe yürüyüş sürecidir. Sessiz kaldığımızı, vazgeçtiğimizi sanmasınlar, bizler her yerde ayaktayız. OHAL’e güvenmesinler, bu halk mücadelesinden vazgeçmez. Şartlar ne olursa olsun mücadelemiz devam ediyor. Referandumda Hayır’ın öncüsü yine kadınlar olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, kalabalık, gökyüzü ve açık hava

HDP Van Milletvekili Bedia Ertan Özgökçe’nin konuşmasının ardından HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ’ın mesajı okundu. Mitingde Kadınlara karanfil ve gül dağıtıldıktan sonra müzik eşliğinde halaylar çekilerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı. 

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, gülümseyen insanlar, sahnedeki insanlar ve ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, gülümseyen insanlar, sahnedeki insanlar ve ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, çocuk ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, gülümseyen insanlar, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar ve yakın çekim

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar

 

Bakmadan Geçme