VAN'DA EBİ RÜZGARI

İran'ın ünlü sanatçılarından 'EBİ' lakaplı Ebrahim Hamedi'nin, Van'daki konserine İranlılar büyük ilgi gösterdi. Van'daki otellerde yer kalmayınca Vali Murat Zorluoğlu'nun talimatıyla İranlı turistler kurum misafirhanelerinde ağırlandı.

Burhan Ergin

İranlı turistlerin Van’a son zamanlarda büyük ilgi göstermesi esnafın yüzünü güldürüyor. İranlıların Van’da daha fazla zaman geçirmesi için düzenlenen konserler hınca hınç dolup taşıyor. Konser öncesi Van’daki oteller dolunca devreye Van Valisi Murat Zorluoğlu, girerek, kurum misafirhanelerinde İranlıları ağırladı. Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye’de konserler veren EBİ’nin, Van’da verdiği konsere 5 bine yakın İranlı turistin yanı sıra Vali Yardımcıları Mehmet Parlak, Önder Can, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç katıldı. İran’ın yaşayan en ünlü şarkıcılarından olan, geniş oktavlı bariton sesiyle dinleyenleri mest eden sanatçı Ebi, Nur Tatar Spor Salonunun da verdiği konserde İranlı hayranlarına keyifli bir gece yaşattı.

İRANLI TURİSTLER KONSERE AKIN ETTİ

İranlı turistler, konser boyunca hem dans ettiler, hem de şarkıları hep birlikte seslendirdiler. İran’dan konser için Van’a gelen turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan EBİ, yaklaşık 4 saat sahnede kaldı. Birbirinden şık İranlıları şarkılarıyla coşturan EBİ, gördüğü ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Nur Tatar Spor Salonunu dolduran EBİ hayranları, konser boyunca sanatçıyı daha yakından görebilmek için yerlerinde oturmadı ve şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti.

Farsça aşk şarkıları seslendiren İranlı dünyaca ünlü pop sanatçısı Ebi’nin konser biletleri VİP bölümü için 150 dolar, normal bölüm için ise 80 dolardan satıldı. Van’da 5 bin hayranıyla konserde buluşan Ebi, Türkiye'de İranlı vatandaşları gördüğü için çok mutlu ve gururlu olduğunu belirtti.

Dünya çapında milyonlarca hayranı olan Ebi her yıl Avrupa'yı ve Amerika'yı dolaşarak onlarca konser veriyor. Şarkılarında İran'da yasak olan her şeyi, aşkı ve isyanı anlatıyor.

İRANLI TURİSTLER DAHA FAZLA ETKİNLİK İSTİYOR

Konser öncesi gazetemize konuşan İranlı turistler, Van’ın çok güzel bir kent olduğunu belirterek, “Van’ın bizim için ayrı bir yeri var. Burada olmaktan son derece mutluyuz. Bu tür etkinliklerin daha fazla yapılması gerekiyor. Özellikle İranlı sanatçıların yanı sıra Türk sanatçılarında buraya gelerek konser vermelerini istiyoruz. Türkiye bizim ikinci vatanımızdır. İranlı turistler en çok Türkiye’yi ziyaret ediyor. Türkiye’nin de İranlıları çeşitli etkinlik ve organizasyonlar yaparak, mutlu etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme