Van'da güzel şeyler oluyor

1 Şubat 2018 günü Van ve Vanlılar için özel ve güzel bir gündü.

Van’da göreve başladıktan 2,5 ay sonra ilk basın toplantısını düzenleyerek gerçekleştirilen çalışmaları ve öngörülen projeleri gazetecilere değerlendiren Vali ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu 2018’in ilk basın toplantısını dün Elite World Van Hotel’de yaptı.

 

Basın toplantısında somut veriler ve heyecan verici projelerle basının karşısına çıkan Vali Zorluoğlu’nun solunda Beşir Atalay, sağında Burhan Kayatürk yer aldı. Görüntü birliktelik mesajı veren fotoğrafı. Vali Zorluoğlu, milletvekilleri Atalay ve Kayatürk konuşmalarında Van’a Vanlılara hizmet etmek için uyum içerisinde birlikte çalıştıklarını söylediler.

 

Basın toplantısı boyunca Vali Zorluoğlu’nun önündeki notlara bakma gereği duymadan projeleri ve hizmetleri ayrıntılarıyla aktarması çalışma anlayışını yansıtan önemli bir ayrıntıydı.

 

Vali Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini anlatırken görevden alınan geçmiş belediye yönetimine eleştiri yönelterek 2016 yılında bütçenin yüzde 30’u hizmete harcanırken kendi dönemlerinde yani kayyum döneminde belediye bütçesinin yüzde 60’nın Van’a ve Vanlılara hizmet olarak harcandığına dikkat çekti.  Vali Zorluoğlu, Van Büyükşehir Belediyesi, VASKİ ve İlçe belediyeleri ile birlikte 1 milyar eski rakamla 1 katrilyon lira üzerinde borç devraldıklarını borçların büyük bir kısmının ödendiğini söyledi.

 

Toplantıda gazetecilerin soru sorma imkanı oldu.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme