Van'da hasarlı binaların yıkımı sürüyor

2011 yılında yaşanan Van depreminden sonra hasar alan binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

Van'da depremin üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen hala hasar gören veya anlaşmazlıklar yüzünden yıkımı geciken bazı binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.  Kazım Karabekir Caddesi İpekyolu Belediyesi arkasında bulunan binalar gerekli güvenlik önlemleri alınarak yıktırılıyor.

“Yetkililerin yaşanan doğal afetlerden ders alıp önlem alması gerekir”

Gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, “Van depreminden sonra hasar alan binalar zaman kaybedilmeden derhal yıktırılmalı. Çünkü 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 10 ilimizde büyük yıkıma yol açmıştır. Hala depremin yaraları sarılmadı. Yetkililerin yaşanan doğal afetlerden ders alıp önlem alması gerekir.  Hasarlı binalarda yıkım konusunda anlaşmazlık yaşayan vatandaşların ikna edilerek hasarlı binaları yıktırmalı. Keşke dememek için bugünden önlem alınmalı. Şuan ilimizde hasarlı binaları yıkım çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmalar sevindiricidir. İlimizin ve halkımızın menfaatine olan her işi sonuna kadar destekliyoruz. Bu konuda emek veren, zamanını Van’ın geleceği için harcayan herkese çok teşekkür ederiz” dediler.

23 Ekim ve 9 Kasım depremlerinde 644 vatandaşın hayatını kaybettiği, 31 bin binanın ağır hasar gördüğü depremlerde bin 966 kişi yaralanmış, 252 vatandaş ise enkazlardan sağ olarak kurtarılmıştı.  Depremler sonrası AFAD tarafından Van merkez ve Erciş ilçe merkezinde yapılan tespitlerde 31 bin bina ağır hasar görmüş, birçok binanın yıkımı gerçekleştirilirken depremlerin üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen tehlike oluşturan ağır hasarlı binalar hala yıkılmayı bekliyor.TAHİR TEKİN

Bakmadan Geçme