Van’da Polise Yönelik Bombalı Saldırı

Van Valiliği, dün gece yollara kurulan barikatları açmaya giden polis ekiplerine yönelik düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, İpekyolu ilçesinde 15 Eylül 2015 günü Karşıyaka, Yenimahalle ve Şabaniye mahallelerindeki bazı sokakları, terör örgütü PKK mensuplarının yollara hafriyat dökmek, gasp ettikleri kamyonları ve araçları yollara bırakıp kontaklarını almak, yolları kazmak, çöp konteynerleri ile barikat kurmak ve yollara çelik tel çekmek sureti ile araç ve yaya trafiğine kapattığı belirtilerek "Olay bölgede ikamet eden duyarlı vatandaşlarımızın ihbar ve şikâyetleri ile öğrenilmiştir. Yolları açmak üzere söz konusu yerlere giden güvenlik kuvvetlerine ait araçlara molotof, el yapımı patlayıcı, barikatlara yerleştirilen bomba düzeneği ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur." 
Açıklamada, yanlarında uzun namlulu silah olan 15 civarında şahıs ve 2 roketatarlı teröristin bulunduğu bilgisi edinildiği belirtilerek şöyle denildi:
"Bu bilgi bölge üzerinde gözetleme yapan helikopter tarafından teyit edilmiştir. Olaylar sırasında Sürmeli 2. Sokakta barikatı açmak isteyen TOMA aracının yanında, barikata gizlenen bomba patlatılmıştır. Olayda herhangi bir yaralanma ve can kaybı meydana gelmezken, söz konusu araca ilave olarak ateşli silahın isabet ettiği çok sayıda güvenlik kuvveti aracı hasar görmüştür. Ayrıca söz konusu sokaklarda bahçe duvarlarının yıkılarak buradan elde edilen taşlarla, devrilen telefon ve elektrik direkleri ile muhtelif yerlerdeki kazılarla barikatlar kurulduğu, böylelikle sokakların alt ve üst yapılarına önemli zararlar verildiği tespit edilmiştir.” 
Açıklamada, dün gece bir kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili bilgi şöyle: 
“Bu olaylar çerçevesinde, Esentepe Sokakta yollara tel germek ve barikat kurmak sureti ile engel oluşturulması üzerine, buraya müdahale etmek isteyen ve yola gerilen teli kesmek üzere duran güvenlik kuvvetleri aracına ateşli silahlar ve el yapımı patlayıcılarla saldırı düzenlenmiş, söz konusu aracın bu saldırılara ateşle karşılık vermesi üzerine maskeli bir şekilde araca saldıran grup içerisinde olduğu tespit edilen V.B. isimli şahıs hayatını kaybetmiştir. Yine aynı olaylar çerçevesinde Cihan Sokak bölgesinde müdahalede bulunulmuş, buradaki araçlara da silah ve el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırılara silahla karşılık verilmesi sonucunda M.İ. isimli şahıs yaralanmıştır. Olaylarla ilgili adli ve idari incelemeler sürdürülmektedir.” 

Bakmadan Geçme