Van’da Ramazan Hareketliliği Başladı

Van'da Ramazan ayının ilk günü dolayısıyla işyerlerinde sessizlik hakim iken, ilerleyen saatlerde ise başta beyaz et ve sakatat satış yerlerinde hareketlilik başladı.

Uygun fiyatlarıyla dar geçimli ailelerin mekanı haline gelen Van Peynirciler Çarşısı, Ramazan ayında da insanların vazgeçilmez yeri olmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde işyerlerini açan ve işletmeciler, öğle saatlerinde sonra hareketliliğin başlamasıyla birlikte mutluluklarını dile getirdiler. Et fiyatlarının yüksek oluşundan dolayı beyaz et ve sakatatı tercih eden vatandaşlar, bu yılda geleneği bozmadılar. Süper marketler başta olmak üzere birçok satış noktasında bir kilo etin ortalama 25-40 TL'den satılması dar gelirli vatandaşı zorluyor. Çareyi, ucuz et ürünlerinde arayan birçok vatandaş, beyaz etin yanı sıra kelle, paça ve ciğer gibi sakatatları almakta buluyor.
Fiyatların diğer satış yerlerine göre daha uygun olması nedeniyle burayı tercih ettiklerini ifade eden Mehmet Çelik, “Ramazan ayında daha çok et tüketmekteyiz. Bu tüketim karşısında da kırmızı ete yetişemiyoruz. Ayrıca çok pahalı, bu yüzden bizde bütçemize uygun olan beyaz eti tercih ediyoruz. Ama şunu söyleyebilirim ki et bunların yerini tutamaz” dedi.
Öztat Kasabı sahibi Cengiz Kurucu ve Halil Sucu ise, sabah saatleri itibari ile satışların başladığını ve çarşıya bir canlılığın geldiğini söylediler. Kurucu ve Sucu, “Ama bu saat itibari ile çarşıda iğne atsanız yere düşmez misali bir canlılık geldi. Bu da bize artık her gün hangi saatte canlılığın başlayacağı sinyalini verdi” dedi.

Bakmadan Geçme