VAN'DAN İZMİR'E KARDEŞLİK ELİ

İzmir depremzedeleri için Van Valiliği öncülüğünde başlatılan kuru gıda ve battaniye kampanyası devam ediyor. İpekyolu ve Edremit belediyeleri İzmir'e tır dolusu gıda ve giysi gönderirken Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Üyeleri 20 bin lira değerinde gıda kolisini İzmir'e gönderilmek üzere İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğüne teslim etti. İzmir'de faaliyet gösteren Ege Bölgesi Van Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Bayraklı'da, İzmir Vanlılar Derneği Bornova'da binlerce kişiye sıcak yemek ve çay ikramında bulundu.

Evren Doğruer  

50 bine yakın Vanlının yaşadığı, 2011 depremleri sonrası yüzlerce ailenin yerleştiği İzmir'de meydana gelen depremin yarattığı acı ve mağduriyetlere Van’da ve İzmir’de yaşayan Vanlılar duyarsız kalmadı.   

İzmir'de 6,6 büyüklüğünde meydana gelen 114 kişinin hayatını kaybettiği, 1035 kişinin yaralandığı depremden zarar gören vatandaşlar için Van’da Valilik öncülüğünde kuru gıda ve battaniye kampanyası başlatıldı. İpekyolu ve Edremit belediyeleri İzmir'e kamyonla gıda gönderdi. Van Şair ve Yazarlar Birliği Vansesi Mavi Şehrin Kalemleri battaniye kampanyası açtı.  Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Üyeleri 20 bin lira değerinde gıda kolisini İzmir’e gönderilmek üzere İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğüne teslim etti.  Vanlıların ve Van dostlarının dayanışmasını sağlamak amacıyla İzmir’de kurulan Ege Bölgesi Van Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Bayraklı ‘da, İzmir Vanlılar Derneği Bornova’da binlerce kişiye sıcak yemek ve çay ikramında bulundu.  

VAN TSO’DAN GIDA DESTEĞİ  

Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren tüm Türkiye, doğudan batıya, güneyden kuzeye İzmir için seferber olurken Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri, örnek dayanışma gerçekleştirdi.  11 kişilik yönetim kurulu üyesi tarafından 20 bin lira tutarında hazırlanan gıda kolisi İzmir’e gönderilmek üzere İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğüne teslim edildi. Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Başkan Yardımcısı Şefik Eren, Yönetim Kurulu Üyeleri Veysel Parin ve Eren Görsel Görmen, yönetim kurulu adına gıda kolilerini AFAD İl Müdürü Osman Uçar’a teslim etti.  

 VAN TSO FARKINDALIK OLUŞTURDU
Destekle ilgili konuşan AFAD İl Müdürü Osman Uçar, “Geçtiğimiz hafta İzmir’de meydana gelen deprem sonrası bugün Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına gıda desteği sunuldu. Hafta sonuna kadar toplayacağımız gıda yardımlarını İzmir’deki depremzede vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Bu vesileyle destekte bulunan ve vesile olan başta Yönetim Kurulu Başkanımıza ve tüm yönetime teşekkür ediyoruz. Umarım bu yardım diğer STK ve vatandaşlarımıza farkındalık oluşturması anlamında katkı sunar” dedi.
Yapılan yardımların gıda ve kullanılmamış battaniyelerden oluşmasına dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Uçar, yardımların AFAD İl Müdürlüğüne ulaştırılması gerektiğini belirtti.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN AYNI DESTEĞİ BEKLİYORUZ
Gerçekleştirilen destekle ilgili konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Eren Görsel Görmen de, “İzmir’de meydana gelen ve çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan deprem acısını, Türkiye ile beraber bizlerde en derinden hissettik. 2011 yılında Van’da meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından, depremi ve acısını en iyi bilen şehirlerden biriyiz. Bizlerde Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak hazırlamış olduğumuz gıda paketlerini AFAD İl Müdürlüğümüze teslim ettik. Doğunun batıya o kadar uzak olmadığını göstermek adına ve farkındalık oluşturmak üzere bu girişimde bulunduk. Sizlerden, diğer kamu kurum kuruluşlarından ve sivil toplum kuruluşlarından aynı desteği bekliyoruz” ifadelerini kullandı.  

EGE BÖLGESİ VAN DERNEĞİ BAYRAKLI’DA YEMEK DAĞITTI  

Ege Bölgesi Van Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, depremden en çok etkilenen Bayraklı 'da kurduğu stantta sıcak yemek dağıttı. İzmirli depremzede kardeşlerinin yanında olmak, zor günlerinde acılarını paylaşmak amacıyla yapılan yemek organizasyonuna dernek yöneticileri, yardımsever Vanlılar katıldı.  

KARDEŞLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRDİK 

2011 depremini yaşayan Vanlıların acı ve yardımlaşmanın ne demek olduğunu çok iyi bildiğini kaydeden dernek yöneticileri, " İzmir bizim ikinci memleketimizdir. O nedenle de ‘Van bizim İzmir bizim, acı bizim can bizim’ diyoruz. Depremden etkilenen kardeşlerimizin gönüllerine dokunmak, yalnız olmadıklarını göstermek ve kardeşliğimizi güçlendirmek istedik. Bu amaçla yemek dağıtımı organizasyonu gerçekleştirdik. Yemek etkinliğimize maddi ve manevi katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz" dediler.   

İZMİR VANLILAR DERNEĞİ MANAVKUYU’DA YEMEK DAĞITTI  

İzmir Vanlılar Derneği Bornova Manavkuyu Zeki Müren Parkı’nda açtığı çadırda depremzedelere sıcak yemek ve çay ikramında bulundu Yemek dağıtımına dernek yöneticileri, üyeler ve Vanlılar maddi ve manevi destek sağlıyor.  3 bin kişiye 3 gün boyunca sıcak yemek ve çay ikramında bulunan dernek tarafından İzmirli depremzedelere dün akşam yemeğinde balık ikramında bulunuldu.  

KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMAYA ÇALIŞTIK  

Kardeşliğin, dayanışmanın ve paylaşmanın bu günlerde daha büyük anlam kazandığını ifade eden dernek yöneticileri,  " Türkiye 83 milyon yurttaşıyla 2011 Van depreminde olduğu gibi bu kez de İzmir’de kardeşliğini gösterdi. İzmir Vanlılar Derneği olarak biz de depremden zarar gören kardeşlerimizin zorlu günlerinde yanlarında olmaya çalıştık. Amacımız mütevazi yardımlaşmayla acıları, zorlukları paylaşarak birlik ve beraberliğimizi güçlendirmektir. İzmirli kardeşlerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet yaralı kardeşlerimize acil şifalar, evi yıkılanlara kolaylıklar diliyoruz" dediler.  

İPEKYOLU VE EDREMİT BELDİYELERİ YARDIM GÖNDERDİ 

İpekyolu Belediyesi çeşitli ihtiyaç ve gıda maddelerinden oluşan yardım tırlarını İzmir'e gönderdi.  Edremit Belediyesi de yaklaşık 500 gıda paketi, 500 mont ve ayakkabının olduğu yardım tırıyla İzmir’in yanında oldu. 

Bakmadan Geçme