Van’dan Suriye’ye 6 Tır Ramazan Yardımı

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘Kardeşliği Hisset, Vakit Ramazan’ sloganıyla başlatılan Ramazan çalışmaları kapsamında Suriye halkına 6 TIR yardım gönderildi.

Açıklamalarda bulunan İHH Van Şubesi Yetkilisi İbrahim Çinkılıç, “Suriye saldırılar altında 6’ncı Ramazanını geçiriyor. Rus ve Esed güçleri özelikle Halep ve İdlip çevresinde katliamlara devam ediyor. Saldırılardan en çok da siviller zarar görüyor. Saldırıların yoğunlaşmasıyla ihtiyaçlar da çeşitlenerek artıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bizler de bu Ramazanda ‘Kardeşliği Hisset, Vakit Ramazan’ diyerek çalışma başlattık. Ramazanın bereketi ve hayırseverlerin destekleri ile un, gıda kolisi ve çocuk bezinden oluşan 6 TIR insani yardım malzemesini Suriyelilere gönderdik. Mübarek Ramazan ayında bizlere destek olan tüm kardeşlerimize teşekkür ederiz. Suriyeli kardeşlerimize yönelik yardım çalışmalarımız devam edecektir. Siz de zekâtlarınızı, fitrelerinizi, kumanyalarınızı, bayramlık ve hediye paketlerinizi bu iyilik kervanına katabilirsiniz. Tüm Van halkını Ramazan bereketine ortak olmaya davet ediyorum” dedi.
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 20 yıllık tecrübe ile bu Ramazanda da 136 ülke ve bölgede faaliyet yürüttüğünü ifade eden Çinkılıç, “İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, diğer savaş bölgelerinde olduğu gibi 2011 yılından bu yana iç karışıklığın devam ettiği Suriye’de yoğun bir yardım çalışması yürütmekteyiz. Bunun yanı sıra Suriye tarafında bulunan ve ihtiyaçları İHH tarafından karşılanan 18 mülteci kampı ve bu kampların çevresinde bulunan bir milyona yakın vatandaşın ihtiyaçlarıyla ilgili ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Vakfımız tarafından şu an Suriye’de 9 fırında günlük 600 bin ekmek üretimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Ayrıca 22 aşevinde iftar için sıcak yemek yapılarak dağıtılıyor. Bu çalışmalar ise sürekli un ve gıda ihtiyacı oluşturuyor” diye konuştu.

Bakmadan Geçme