VANLI 120 KAHRAMAN ÇOCUK GÜL AÇACAK

Van İl Jandarma Komutanlığı Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü nedeniyle Vanlı 120 kahraman çocuklar anısına gül fidanı dikti.

Rıdvan Can

 

Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü etkinlikleri sürüyor. Van İl Jandarma Komutanlığında görev yapan personellerin eşleri ve çocukları Vanlı 120 kahraman çocuklar anısına gül fidanı dikti.

Etkinlik ile ilgili yapılan açıklamada, "İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılı ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü etkinlikleri kapsamında komutanlığımızda görev yapan personellerimizin eşleri ve çocukları 1915'te Van'dan Hoy cephesine cephesine mühimmat taşırken dönüş yolunda şehit olan Vanlı 120 kahraman çocuğun anısına gül fidanı diktiler. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

VANLI 120 KAHRAMAN ÇOCUK

Milli Mücadele yıllarında Van'dan Hoy cephesine mühimmat taşıyan ve dönüş yolunda hayatını kaybeden 120 çocuğun kahramanlık öyküsü, ülkenin bugünlere gelmesinde çocukların gösterdiği mücadelenin en önemli örnekleri arasında yer alıyor.

Bakmadan Geçme