Vanlı 120 Kahraman hüzünle anıldı

Vanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 1'inci Dünya Savaşı'nda Van'dan Hoy cephesine cephane taşırken, soğuktan donarak şehit düşen 120 Vanlı kahraman çocuk düzenlenen etkinlikle anıldı.

Vansesi Haber Merkezi

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 1'inci Dünya Savaşı'nda Van'dan Hoy cephesine cephane taşırken, soğuktan donarak şehit düşen 120 Vanlı kahraman çocuk, hafta boyunca çeşitli etkinliklerle anılırken son olarak bugün anma programı ve yürüyüş ile anıldı. Yürüyüşe katılanlar büyük Türk Bayrağı açtı. Van Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 120 Vanlı Kahraman Çocuk adlı tiyatro gösterimi ile başlayan program daha sonra, İmam Hatip Lisesi önünde toplanan öğrenciler ve gençler o zamanki çocukların giydikleri kıyafetlere benzer kıyafetler giyerek Kurtuluş parkına kadar yürüyüş yaptı.

Yürüyüşe Vali Yardımcısı Atif Çiçekli, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Kurum amirleri, STK temsilcileri öğrenciler ve birçok vatandaş katıldı. Yürüyüşe katılan öğrenciler sık sık tekbirler getirerek Kurtuluş Parkı içindeki 120 çocuk anıtına kadar geldi. Daha sonra öğrenciler ve protokol anıta karanfil bırakarak 120 kahraman çocuk için dua etti.

Yapılan yürüyüş ile kahraman 120 çocuğu andıklarını söyleyen Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, "1.Dünya Savaşı yıllarında yetişkin olan ve eli silah tutan herkesin Osmanlı'nın savaştığı cephelere gönderilmesinden dolayı, ilimiz ve ülkemiz adına büyük bir fedakarlık göstererek, Ruslara karşı çarpışan askerlerimiz için cepheye mühimmat taşıyan ve dönüş yolunda şehit olarak bir kahramanlık destanı yazan çocuklarımız için bir hafta boyunca okullarımızda tanıtımlar yapılarak gençlik merkezimizde ise okullarımızdan gelen gençlerimize 120 Kahraman Çocuk Filmi izletildi. Ayrıca şehitlik ziyareti ve mevlit programı düzenlendi. Son olarak bugünde programımız Van Gençlik Merkezimizin üyelerinin hazırladıkları 120 Vanlı Kahraman Çocuğumuzun tiyatrolarını izlemekle başladı. Bu düzenlendiğimiz etkinlikler ile bu kahramanlık hikayesi hakkında bilgileri olmayan gençlerimiz bilgilendirilmiş olacak ve bu Kahramanlık hikayesini bilenlere ise tekrar hatırlatmış olacağız. Programımız gençlerimizde tarih bilinci oluşmasına katkıda bulunacaktır. Bu vatan, bu millet bu çocukları asla unutmamalı ve inanıyorum unutmayacaktır" diye konuştu.

Programa katılan Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli ise, cephede düşmana karşı savaşan askerlere cephane götüren çocukların kahramanlıklarıyla, o dönemde yaşanan olayları anlattı. Çiçekli, kahraman çocukların büyük bir fedakarlık ve kahramanlık örneği gösterdiğini belirterek, "Bu çocuklar canları karşılığında vatan savunması yaptı. Vatanları uğruna şehit oldular diye konuştu. Program yürüyüşe katılanlara yemek ikramıyla son buldu.

Bakmadan Geçme