Vanlı çiftçilere 116 bin 620 koyun dağıtıldı

Van Valiliği, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle hayata geçirilen 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' projesi değerlendirme toplantısı yapıldı. Proje kapsamında, şuana kadar bin 173 çiftçiye 116 bin 620 koyun dağıtıldı.

Yalçın Arpa

Hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamak için hayata geçirilen  "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinde çalışmalar sürüyor. Vali Ozan Balcı başkanlığında, Valilikte yapılan toplantıda “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında çiftçilere dağıtılacak 1 milyon koyun projesindeki son durum değerlendirildi.

Projeyle çiftçilere 1 yıl ödemesiz, sıfır faizli, 5 yıl vadeli kredi imkanı sunuluyor. Her çiftçiye 100 koyun olmak üzere 10 bin çiftçimize 1 milyon koyun verilmesi hedeflenmektedir.  Vali Balcı, “Bu projeyi çok önemsiyorum. Çiftçilerimiz için büyük bir fırsat. Yoğun bir çalışma yürüterek, Türkiye’nin yüzde 10 merasına sahip ilimizin meralarını koyunlarla dolduracağız.” dedi.

 

 

Yorumlar 1
Bunları yapmak gerek 12 Mayıs 2023 13:17

Birincisi, koyunlar gerçekten de köyde evi olan, köyde yaşayan, ahırı olan ve bu hayvanları satmadan, başkası adına almadan bakıp besleyecek ailelere verilsin ve bu konuda çok titiz olunsun. İkincisi üç ayda bir ilgili kurumlar gerekli kontrolleri yapsın. Üçücüsü, bazen tarım ve hayvancılık destekleri aldığı halde bu işi fırsatçılık olarak kullanmasın diye kılı kırk yarmak gerekir. Dördüncüsü, köylerimizin tamamı yollarıyla, sağlık ocaklarıyla, alt yapı ve üst yapısıyla, sulama kanallarıyla, su depolarıyla, çeşmeleriyle, her tür imkânıyla cazip, kalınabilir, yaşanabilir, kazançlı ve rağbet gören yerleşim yerleri haline getirilsin ki köylere ve kırsala ilgi artsın, dönüş olsun. Beşincisi, sayın valimizin bu projesi takdire değer. Gerçekten de bu şehrin ve bu ülkenin geleceği için ilk önce tarım ve hayvancılığı ayağa kaldırmalıyız. 86 milyon vatandaşımız, milyonlarca sığınmacı ve otuz milyon turisti doyurmanın yolu tarım ve hayvancılıktır. Tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlı olmamak, ithalat yapmamak, aksine ihracat yapmak için tarım ve hayvancılığı en az beş misli arttırmalıyız.

Bakmadan Geçme