Vanlı Demir Leydi Milletvekili Aday Adayı

Demir Leydi lakaplı Cumhuriyet Mahallesi, Van’ın ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin tek kadın muhtarı Leyla Tanrıtanır AK Parti Van Milletvekilliği için Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. Tanrıtanır, Doğunun İncisi medeniyetler beşiği güzide memleketimiz Van'a ve onun güzide insanları olan Van halkına hizmet etmek, partimin milletvekili olarak halkıma hizmetkar olmak için bu yola çıktım. muhtarı Leyla Tanrıtanır AK Parti Van Milletvekilliği için Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. Tanrıtanır, Doğunun İncisi medeniyetler beşiği güzide memleketimiz Van'a ve onun güzide insanları olan Van halkına hizmet etmek, partimin milletvekili olarak halkıma hizmetkar olmak için bu yola çıktım.

Rıdvan Can

 Çevresinde sevilen, sayılan, 30 mart muhtarlık seçiminde rakiplerini büyük farkla geride bırakarak seçilen Cumhuriyet Mahallesi muhtarı ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin tek kadın muhtarı olan Leyla Tanrıtanır AK Parti Van Milletvekilliği için Ak Parti İl Başkanlığı’na aday adaylık başvurusunu yaptı.

 İLK KADIN MUHTARIM

Başvuru dosyasını AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda’ya teslim eden Tanrıtanıri “ Ak Parti milletvekilliğine aday adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. Aday adaylığımda en büyük etken ülkemizde son 12 yılda büyük yatırımlara ve köklü reformlara imza atan Ak Parti hükümetlerinin çalışmaları ve kurucusu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a duyduğum büyük hayranlıktır. Doğunun İncisi medeniyetler beşiği güzide memleketimiz Van'a ve onun güzide insanları olan Van halkına hizmet etmek, partimin milletvekili olarak halkıma hizmetkar olmak için bu yola çıktım. Bildiğiniz üzere 2009 ve 2014 seçimlerinde halkımın iradesiyle rakiplerime karşı büyük zafer elde ederek Van'ın ilk ve tek kadın muhtarı unvanına sahip oldum. Halkınım bana verdiği bu yetkiyi hiçbir zaman suiistimal etmeden halkımla birlikte hareket ederekten büyük çalışmalara imza attım bu süre zarfında çoğu zamanda yetkilerimin sınırlarını aşarak çalışmalarımı en iyi şekilde sonuçlandırdım gerek seçim öncesi gerekse sonraki süreçte verdiğim sözlerin tümümü noksansız şekilde yerine getirdim. Başımdan beri başardığım bu çalışmalarda kendime örnek aldığım lider Recep Tayyip Erdoğan'dır” diye konuştu.

 VAN’IN KIZIYIM

Muhtar olarak yaptığı özverili, başarılı çalışmalara değinen Tanrıtanır “  Muhtarlığı halka sadakatle, özveriyle hizmet etme aracı olarak gördüm.  Halkımızın bütün kesimlerine eşit hizmet götürdüm ve götürüyorum.  Türkiye’de bütün muhtarlar arasında saygın bir yere sahibim.  Van’ımızı her yerde, her toplantıda onurla  şerefle başarıyla temsil ettim. Her ilden toplantı daveti alıyorum. Bana gösterilen ilgi özünde Van’a gösterilen ilgidir.  Birikimimi, başarımı çabamı bundan sonra milletvekili olarak sürdürmek istiyorum.  Ben halkın içinden çıkan, halkını iyi tanıyan, halkında karşılık gören Van’ın kızıyım.  Hedefim halkımıza, memleketimize hizmet etmektir” dedi.

 DEPREMDE CANLA BAŞLA HİZMET ETTİM

 2011 depreminde yaptığı başarılı çalışmalara, hizmete değinen Demir Leydi -Leyla Tanrıtanır şunları kaydetti. “ Deprem boyunca hükümetimizin sağladığı çadır, lojistik acil ihtiyaçların depremzedelere ulaştırma noktasında büyük çaba sarf ederek bizzat başında durduğum çalışmalarla koordineli bir şekilde halkıma ulaştırdım. Deprem'de ablamı ve 3 yakınımı kaybetmeme rağmen acımı içine gömüp, çalışmalarıma ara vermeden halkıma hizmet ettim.  Hizmet etmekte engel tanımadım. Canla başla hizmet ettim. Ben şehrimi ve bütün insanlarımızı seviyorum”

REKOR OYLA SEÇİLDİM

AK Parti'nin başlatmış olduğu çözüm sürecine destek amaçlı Türkiye genelinde davet ettiğim 50 kadın muhtarı Van’da konuk ederek barış sürecine destek sağladığını, il dışında   toplantılarda  Çözüm sürecine  katkı yapmaya çalıştığını  belirten  Tanrıtanır “ Benim  başarım seçmendeki   karşılığım  gün  gibi ortadadır.  30 Mart 2014 seçimlerinde tekrar mahallemden muhtar adayı oldum. Muhtarlık seçimlerinde 3312 oydan 3080 oyu olarak güvenoyumu tazeledim.  Böylesi rekor bir oyla tekrardan tek kadın muhtar olarak seçimlerden başarılı bir şekilde çıktım.  Van’ın  tek bayan muhtarı olmanın yanında  aynı şekilde  Doğu Anadolu Bölgesi’nin tek kadın muhtarıyım.  Değerli Van halkına Ak Parti'den milletvekili olarak hizmetkâr olmaya talibim. Böylesi kutsal bir görevi layıkıyla sırtlayabileceğime olan inancım tamdır. Benim için en büyük mutluluk kaynağı halkıma faydalı olabilmektir. Çıktığım bu yolda her daimi hayırlısını diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme