VANLI ESNAFLARIN SORUNU TÜRKİYE GÜNDEMİNDE

Vansesi Gazetesi esnafların sorunlarını gündeme taşıyan 'Ünlü Kahvaltıcılar Sokağı Sessizliğe Büründü' başlıklı dünkü manşet haberi Türkiye'de sabah saatlerinde en çok izlenen, İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Fox TV Çalar Saat haber programında ekrana geldi.

Burhan Ergin

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında lokanta, kafeterya, pastane, kahvehane, kıraathane gibi iş yerlerine getirilen kısıtlamalardan sonra kapanan işyerleri  manşet haberi Vansesi Gazetesi ile Türkiye’nin gündemine taşındı. 

Kovid-19 tedbirleri Türkiye’yi olduğu gibi Vanlı esnafları da zor durumda bıraktı. Kurulduğu günden bu yana Van’ın ve bölgenin sorunlarını gündeme getirerek çözüme katkı sunan Vansesi Gazetesi’nin “Ünlü Kahvaltıcılar Sokağı Sessizliğe Büründü” manşet haberi Fox TV'de sabah saatlerinde en çok izlenen İsmail Küçükkaya'nın hazırlayıp sunduğu Çalar Saat programında ekrana geldi.

Haberde pandemi nedeniyle Lokanta, kafeterya, pastane, kahvehane, kıraathane gibi iş yerlerine getirilen kısıtlama kararıyla Van’da  “ gel al”, “paket servisi”  hizmeti verme imkânı olmayan çok sayıda esnaf iş yerlerinin kepenklerini kapatma yoluna gitti. Van’ın ünlü kahvaltıcılar sokağında her gün binlerce müşteriye Van kahvaltısı, leziz yemek, çay hizmeti veren kahvaltı salonu, lokanta ve kahvehaneler kısıtlama sonrası  kapılarına kilit vurdu. Önceleri yoğun hareketliliğiyle dikkat çeken cıvıl cıvıl olan, yerli ve yabancı turistlerin keyifle kahvaltı yapıp, Van kavurması,  fırın ağzı lezzetli yemekler yiyip kıtlama çay içtikleri ünlü Kahvaltıcılar Sokağının sessizliğe bürünmesi anlatıldı.

Van'ın sorunlarını, başarılarını, gelişimini sayfalarına taşıyan kentin sesi, gözü, kulağı, Vanlıların buluşma adresi Vansesi Gazetesi manşet haberiyle Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın hazırlayıp sunduğu Çalar Saat haber programında ekrana gelerek Van'ın sesini, esnafın sıkıntısını bir kez daha milyonlara duyurdu.

Bakmadan Geçme