VANLI ESNAFTAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Kombi, kalorifer servisi iş yeri sahibi Abidin Yarımbatman geçen hafta Van'da yaşanan bombalı terör saldırısında iş yeri, evi hasar gören vatandaşların kalorifer, kombi ve su tesisat onarım işlerini ücretsiz yapacaklarını, talep eden vatandaşlara ücret talep etmeden teknik destek ve araç hizmeti vereceklerini söyledi.

Vansesi Haber Merkezi

Kombicim Van firması sahibi Abidin Yarımbatman örnek davranış sergiledi. Yarımbatman, geçen hafta bombalı terör saldırısında binasında kombi, kalorifer su tesisatı hasar gören Van esnafına ve halkına ücret talep etmeden destek olacaklarını belirtti. Yarımbatman, ihtiyacı olan vatandaşlara personelleriyle birlikte 7/24 saat ücretsiz teknik servis ve araç desteği sağlayarak Vanlıların emrinde olduklarını dile getirdi. 

Geçen hafta Van'da meydana gelen terör saldırısında iş yeri ve konutları hasar gören vatandaşlar yaralarını sarmaya devam ediyor. 2 polis memurunun Şehit olduğu, 2 vatandaşın hayatını kaybettiği 2 Nisan Polis Merkezi ve polis evine yapılan bombalı terör saldırdı sonrası Vanlıların sergilediği birlik, beraberlik ve dayanışma  devam ediyor.

"Türkiye varsa,  bizler varız"

 Patlamada kendi iş yeri zarar gören Abidin Yarımbatman, kardeşlerimizin omuz vermesi iş yeri konutu zarar gören vatandaşlara herkesin destek olması çağrısında bulundu.  Abidin Yarımbatman, "Ülkemiz, memleketimiz sıkıntılı günlerden geçiyor.  Bu süreçte hepimiz sağduyulu ve uyanık olmalıyız. Provokasyonlara prim vermemeliyiz.  Vatanımızın memleketimizin, kıymetini bilmeliyiz.  Türkiye varsa, Van varsa bizler varız. Bilindiği gibi geçen hafta İskele Caddesi üzerinde yer alan 2 Nisan Polis Merkezi ve polis evine bombalı terör saldırısı yapıldı.  Saldırıda maalesef 2 polis memurumuz ve 2 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Onlarca vatandaşımızda yaralandı. Ölenlere Allah'tan rahmet yaralı kardeşlerimize şifalar diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Bombalı saldırıda çok sayıda bina, iş yeri ve ev hasar gördü.  Sıhke Caddesi üzerinde bulunan kendi iş yerimizin yanı sıra çok sayıda iş yerinin camları, kapı pencereleri ciddi şekilde hasara gördü.  Esnaf arkadaşlarımız kendi imkânlarıyla camlarını, kapı pencerelerini onarmaya çalıştılar. Bizde bu zor günde kendi hasarımızı gidermenin yanında memleketimize insanımıza karşı bazı sorumluluklarımızın olduğu bilinciyle patlamada kombi, tesisat, kalorifer sistemi zarar gören esnaf ve vatandaşlarımıza hiçbir bedel talep etmeden hizmet verme kararı aldık. Aynı şekilde isteyen vatandaşlarımız ücretsiz olarak personelimizle aracımızla 7/24 saat hizmet vermeye hazırız. Bunun için terör saldırısından zarar gören kardeşlerimizin Kombicim Van'ın 05423463346 numaralı telefonunu aramaları yeterlidir.  Gün birlik beraberlik olma günüdür" dedi.

"Esnafımız kendi başının çaresine baktı"

 Bombalı terör saldırısında zarar gören bazı esnafları bugüne kadar hiçbir kimsenin ziyaret etmediğini üzülerek ifade eden Yarımbatman, "Zarar gören esnaflarımız destek bekliyor. Komisyon aracılığıyla patlamadan sonra esnafların zarar tespiti nedense yapılmadı. Benim kişisel olarak hiçbir beklentim yoktur. Benim canımda, malım da vatana ve Van'a feda olsun.  Ancak işyerinin kırılan camını taktıracak gücü olmayan esnaf arkadaşlarımız var.  Buna rağmen esnafımız hiçbir kapıya gitmeden kendi başının çaresine baktı.  Van halkı, Van'ın esnafı hasar için Valiliğin kapısına gitmez. Çünkü bunu onuruna yedirmez. Terörden zarar görenlere komisyon arcılığıyla yasal olarak destek olunabilirdi. Bu kentin ekonomik çarkını küçük esnaf döndürmektedir. Meslek odaları son terör saldırısı sonrası sınıfta kalmıştır. Asli görevi, varlık sebebi esnafına sahip çıkmak olan meslek odaları vitrine çıkarak, şov yaparak bir yerlerde birilerine görünerek veya mesaj yayınlayarak Van'a ve esnaflara karşı görevlerini yaptıklarını sanıyorlar.  Esnafına geçmiş olsun demeyi, sorunlarını dinlemeyi akıl etmeyen bir duruş sergileyemeyen meslek odalarının kendilerini sorgulamaları gerekir" diye konuştu.

Bakmadan Geçme