Vanlı Gençler İstanbul'da dernek kurdu

İstanbul'da ikamet eden Vanlı gençler Van Gençlik Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ismiyle yeni bir dernek kurdu. Dernek Başkanı Av. Ayetullah Üstün, Vanlı gençler arasında dayanışma ve işbirliği sağlamak, topluma ve gençlere yararlı projeler hayata geçirmek amacıyla dernek kurduklarını belirterek, 'Vanlılar her yerde bugün dünden daha güçlüdür. Yarın bugünden daha güçlü olacak Ayrıca bizi biz yapan Vanlı kimliğimize de her zamankinden daha çok sahip çıkacağız' dedi.

Burhan Ergin

İstanbul'un Eyüpsultan İlçesinde kurulan Van Gençlik Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği törenle açıldı.  Açılışa, Dernek Başkanı Av. Ayetullah Üstün'ün yanı sıra Anadolu Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Yusuf Tuncil, Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar, Van Dernekler Federasyon Başkanı Fevzi Donat, Vanlı İşadamları Derneği Başkanı M. Fatih Hatunoğlu, Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve çok sayıda davetli katıldı.

"GENÇLERE FAYDALI OLMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK"

Açılışta konuşan Van Gençlik Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Ayetullah Üstün, gençlere faydalı olmak için dernek kurduklarını söyleyerek, "Sivil toplum kuruluşları toplum yararına çalışan, düşüncelerini ifade eden proje üreten, sorunlara çözüm arayan, toplumu bir araya getiren oluşumlardır. STK'lar halkın sesi, gözü ve kulağıdır. Devlet ve halkın arasında bir köprüdür. Devletin ve vatandaşların tüm hak ve hukukunun savunucusudur. Bu bilinç doğrultusunda biz Vanlı gençler olarak, İstanbul' da toplumumuza ve gençlerimize yararlı hizmetler yapmak, projeler geliştirmek için bir araya geldik. Bizler üniversite de okuyan genç kardeşlerimizi, mezun olan arkadaşlarımızı ve genç girişimcilerimizi ortak payda da buluşturarak karşılığı olan bir güç olmaları için çalışacağız.  Bu amaçlar doğrultusunda kurmuş olduğumuz Van Gençlik Derneğimiz; somut, hedef odaklı, reform amaçlı, kar amacı gütmeyen, gönüllülük esasına dayanan, sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirebilen,  problemlere çözüm üretebilen, demokratik, katılımcı, kapsayıcı, şeffaf, hak temelli, sivil ve bağımsız bir yapı olacaktır" şeklinde konuştu.

"GENÇLERE HER KONUDA DESTEK VERMEK İSTİYORUZ"

Gençleri ilgilendiren her platformda söz sahibi olmak istediklerini belirten Üstün, "Temel hareket noktamız gençlik alanında çatı bir yapı oluşturulup gençlerin sesinin güçlü bir şekilde duyulmasının sağlanmasıdır. Gençliği ilgilendiren kararlara ve politika yapım süreçlerine gençlerin dâhil edilmesi, sivil toplum örgütleri arasında dayanışma, işbirliği ve eşgüdüm sağlanması ve gençlik kuruluşlarının güçlendirilmesidir. Gençler ve karar alıcılar arasında ortak yönetişim ve işbirliği anlayışının geliştirilmesi gibi anlayışlara ihtiyacımız var.  Derneğimiz bu düşünceden hareketle gençliğimizin birbirinden öğrenen, hayalleri ve hedefleri için etrafındaki kişileri yüreklendiren, teşvik eden, destekleyen çok yapıcı ve pozitif bir güç oluşturacaktır.  Bizler Türkiye'nin ve bölgemizin geleceğini ilgilendiren her konuda gençlerinde görüşlerinin alınması ve gelecek vizyonu ve hedefleri belirlenirken gençlerin de süreçlere dâhil edilmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

"GENÇLERE ÖNEM VERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Ülkede bulunan herkesin gençlere önem vermesi gerektiğini söyleyen Üstün, "Toplum içinde beğenmediklerimizi sadece eleştirmekle kalmayıp, olumsuz olanı değiştirebilmeyi hedefleyerek belirli sorumluluklar üstlenip sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmek, toplumsal duyarlılık projeleri geliştirmek sadece toplumun geleceğine katkı açısından büyük değer oluşturmakla kalmaz, gençlerin kişisel gelişimine de çok büyük değer katar. Gençliğin bu bakışı; Kurumsal ve toplumsal gelecek açısından da çok önemlidir.  Herkesin gençlere önem vermesini ve sahip çıkmasını istiyoruz. Gençlere eğitim konusunda elinizden gelen desteği verilmesini istiyoruz. Bu destek sadece maddi destek değil aynı zamanda manevi destektir. Bu amaç ve hedefler doğrultusunda Van Gençlik Oluşumunu kurmuş bulunmaktayız. Gençlerimizi aramızda görmek bize güç katacaktır ve Güzel projeleri hep beraber hayata geçireceğiz. Vanlılar her yerde bugün dünden daha güçlüdür. Yarın bugünden daha güçlü olacaktır. Ayrıca bizi biz yapan Vanlı kimliğimize de her zamankinden daha çok sahip çıkacağız."  ifadelerini kullandı.

Van Gençlik Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Başkanı Av. Ayetullah Üstün olurken, Mehmet Sıddık Say Başkan Vekili, Zeydin Bozkurt Genel Sekreter,  Ercan Eren, Sami Zana Aslan, Emir Tiryak, Harun Gündüç, Muzaffer Durmuş, Rıdvan Tanış, Mesut Budak, Hakan Göktepe Ayhan Payzin ise yönetim kuruluna seçildi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme