Vanlı İşadamı Fettah Tamince'nin oteli Varlık Fonu'na devredildi
Vanlı İşadamı Fettah Tamince'ye ait Rixos Downtown Otel'in (eski Sheraton Otel) bulunduğu arazi de fona devredildi...
Antalya’da aralarında Aksu, Kemer, Manavgat, Beldibi ve Muratpaşa’da turizm alanı olan 700 bin 910 metrekare arazi Varlık Fonu’na devredildi. Devredilen araziler arasında Rixos Downtown, Falez Otel ve Su Otel ile Dolphinland’ın bulunduğu araziler de yer alıyor.
Bakanlar Kurulu kararıyla önceki gün Resmi Gazete’de yayınlanan 9756 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye göre, birçok kamu kuruluşunun hazineye ait hisseleri Türkiye Varlık Fonu’na devredildi. Kamuya ait dev kurumları bünyesine katan ve Sayıştay denetimi dışına çıkarılan Türkiye Varlık Fonu’na, çoğunluğu turizm bölgelerinde bulunan toplam 2.3 milyon metrekare hazine arazisini de dahil edildi.
Resmi Gazete’nin önceki günkü mükerrer sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında fona devredilen 46 taşınmazın ayrıntılarına yer verildi.
Antalya Körfez gazetesinin haberine göre aralarında Antalya’nın da olduğu turizm bölgelerindeki Hazine taşınmazlarının bulunduğu çok sayıda arazi Varlık Fonu’na verildi.
MERKEZDE 3 OTELİN ARAZİSİ
Antalya geneli Varlık Fonu’na devredilen toplam 700 bin 910 metrekarelik araziler içinde çok tanıdık otellerin yerleri de dikkat çekiyor. Muratpaşa sınırları içindeki Bahçelievler Mahallesi’nde 3698 ada 1 parselde yer alan ve 46 bin 459 metrekare alanı kaplayan Fettah Tamince’ye ait Rixos Downtown Otel’in (eski Sheraton Otel) bulunduğu arazi de fona devredildi. Bahçelievler Mahallesi’nde Varlık Fonu’na devredilen araziler arasında, 41 bin 908 metrekarelik 3698 ada 5 parseldeki Özkaymak Falez Otel’in yeriyle, 3702 ada 1 parselde üzerinde Su Otel (eski Hillside Su) ve Dolphinland Aquapark bulunduğu alan da yer alıyor. Karara göre, arazilerin tescil ve devir işlemleri bitinceye kadar taşınmazlar Maliye Bakanlığı tarafından yönetilecek.
PARSEL PARSEL SATACAKLAR
Kamu kuruluşların ve taşınmazların Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesine ilk tepkiyi CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ile CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara gösterdi. Devredilen taşınmazlar arasında Antalya’daki alanların fazlalığı dikkat çeken Kara, “Bakanlar Kurulu’nun aldığı karardan da anladığımız üzere Hükümet Antalya’da Manavgat, Aksu, Kemer gibi ilçelerdeki ve turizm için değerli diğer illerdeki bazı bölgeleri parsel parsel satacak” dedi. Varlık fonlarının genelde bütçe fazlası olan ülkelerde kurulduğunu vurgulayan Kara, Türkiye gibi cari açığı olan ve borcu her geçen gün artan bir ekonomide bu fonun kuruluş amacının kamu borçlarının azaltılması değil fona devredilen kamu varlıklarının satışa çıkarılması ile mega projelere finansman sağlamak olduğunu belirtti.
REFERANDUM MANİPÜLASYONU
Varlık Fonu’nun özel hukuk kurallarına tabi olduğu için herhangi bir kamu denetimine de açık olmadığının altını çizen Kara, “AKP Hükümeti, denetlenemeyecek bir fon ile milletin parasını nereye harcadığının da hesabını vermeyecek. Antalya gibi değerli arazilerin olduğu bölgeleri de bu fona aktararak illeri de satışa çıkarmış durumdadır. Fona devredilen taşınmazlar ile kuruluşlar gösteriyor ki AKP’nin tozpembe tablolar çizdiği ekonomi yönetimi iflas etmiştir” diye konuştu. AKP’nin 15 yılın sonunda ekonomiyi çökme noktasına getirdiğini ifade eden Çetin Osman Budak da, AKP’nin devletin elinde kalan son kamu varlıklarını da piyasaya sürdüğünü söyledi. Türkiye’nin en değerli kamu mallarının ‘özel yetkili ve denetimsiz’ bir şirkete verilmesinin, halkın yararına olmadığını savunan Budak, “Türk halkının onlarca yıllık emeğiyle oluşan birikimlerini satarak, yabancılara rehin vererek, ekonomiye sıcak para girişi sağlamaya, yandaş firmalara verilen ihalelere ucuz finansman oluşturmaya çalışılıyor. AKP Hükümeti referandum öncesi bir anlamda manipülasyon yapacak” dedi.
Kaynak: Odatv