Vanlı kadınlar iş sahibi oldu

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan dikiş nakış kursuna katılan Vanlı kadınlar Leyla Can ve Fatma Can kendi işyerlerini açtı. 

Vanlı kadınlar iş sahibi oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan dikiş nakış kursuna katılan Fatma Can ve Leyla Can terzi dükkanı açarak, kiras, fistan ve boydanlık dikimi yapıyor. 
Kendi imkanlarıyla açmış oldukları terzi dükkanında düğünlerin vazgeçilmezi olan kıras fistan dikerek ev ekonomisine katkı sunan Leyla Can ve Fatma Can dikiş nakış kursuna giderek, el becerilerini geliştirerek tezgah sahibi olup kursiyerlere örnek oldular. 

Van başta olmak üzere ilçe ve köylerde düğün mevsimi nedeniyle kadın giyimin vazgeçilmezi olan düğün, nişan ve özel günlerde kadınların tercih ettiği boydanlık, kiras fistanların dikildiği kadın terzilerde yoğunluk nedeniyle gelen siparişlere cevap verilemiyor alınan siparişlerin zamanında yetiştirilebilmesi, müşterilerin memnun olmaları için gece gündüz çalışarak siparişlerin zamanında yetiştirilmesine çalışılıyor. 

Vanlı kadınlar iş sahibi oldu

Şabaniye Mahallesinde Can terzihanesinde işinin erbabı girişimci iki terzi kadın Fatma Can ve Leyla Can geçen yıl katıldıkları dikiş kursunu başarıyla tamamlayarak, aldıkları sertifikalarının ardından kendi imkanlarıyla dikiş makinesi, overlok makinesi alarak, işyerlerini kurup, çalışmaya başladılar. 

Kadın girişimciler Fatma Can ve Leyla Can özellikle düğün nişan ve özel günlerde giyilen kiras, fistan ve isteğe bağlı çeşitli elbiseler dikerek ev ekonomisine katkı sağlıyorlar. 

Terzi ustası Fatma Can yaptığı açıklamada “Dikiş nakış kursundan sonra terzi dükkanı açmaya karar verdik. İşimize başladığımız günden bu yana para kazanmaya başladık, kendimize güvenimiz arttı, ufkumuz gelişti.  Düğünlerin olduğu bir dönemdeyiz. Bu yüzden yoğun sipariş alıyoruz.  Özellikle düğün nişan ve özel günlerde giyilen kiras, fistanların her tür modelini dikiyoruz” dedi. 
Terzi Leyla Can ise, "Her tür modeli dikiyoruz. Taşlı, ipekli, kadife, şifon ve saten kumaş var. İçtekine kiras, dıştakine fistan diyorlar. Düğünlerde herkes giyiyor. Özellikle düğün sezonu olduğu için çok sipariş alıyoruz" diye konuştu.HABER: BURHAN ERGİN

Bakmadan Geçme