• Haberler
  • Vanlı kayakçılar birincilikle döndü

Vanlı kayakçılar birincilikle döndü

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Bolu Gerede Arkut Kayaklı Koşu Merkezinde yapılan K-2 Ligi Final Yarışmalarına katılan, Vanlı Bayan Kayakçılar Bolu'dan Türkiye Birinciliği ile döndü. 10 farklı kategoride gerçekleştirilen ve 18 ilden 154 sporcu kendi kategorilerinin Türkiye Şampiyonu olabilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.

Vansesi Gazetesi Haber Merkezi

K-2 Ligi Final Yarışmalarına katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bayan Kayak Takımı sporcuları takım halinde tüm iller sıralamasında, Türkiye Birinciliği kupasının sahibi oldular. En yakın rakip ile 54 puan fark atan Vanlı sporcular Kayak branşında geçilmez olduklarını bir kez daha kanıtladılar.

TOPLAM 154 KAYAKÇI YARIŞTI

Yapılan ödül töreni sonrası konuşan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Antrenörü Halis Korkmaz, “2 gün boyunca 10 faklı kategoride zorlu ve çekişmeli yarışmalar sonucunda sporcularımız ilimize azim ve kararlılıkları ile Türkiye Birinciliği kazandırdılar. Bizler Vanlı kayakçılar olarak federasyonumuz tarafından organize edilen bütün yarışmalara ilimiz adına katılarak ilimize farklı kategorilerde birçok kupa ve madalyalar kazandırmanın mutluluğunu bugün de kazandığımız Türkiye Birinciliği ile ikiye katladık. İlimize kazandırdığımız bu güzel dereceler ile inşallah ilimizi ileriki tarihlerde de yapılacak olan yarışmalarda da en güzel bir şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz. Bolu Gerede Kayak Tesislerinde 2 gün boyunca yarışan bütün sporcularımızı bir kez daha yürekten kutluyor, kendilerine bundan sonraki yarışmalarda ise başarılar diliyoruz. Bu organizasyona katılmamızda emeği geçen başta il müdürlüğümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin 18 ilinden toplamda 154 kayakçının katılımı ile gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca 10 farklı kategoride devam eden, K-2 Ligi Final Yarışmalarını Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem ve protokol üyeleri izledi.

Zorlu ve Çekişmeli yarışmalar sonunda Van’a Türkiye Birinciliği kupasını kazandıran kayakçılar ödüllerini, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’dan aldı.
 

 

Bakmadan Geçme