VANLI MİLLİ ANTRENÖRE HÜZÜNLÜ VEDA

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde zeytin toplamak için çıktığı ağaçtan düşerek kaldırıldığı İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden Yürüyüş Milli Takımı Antrenörü ve milli sporcu Vanlı Sabahattin Tatar (55), sevenlerinin gözyaşlarıyla Ayvalık'ta son yolculuğuna uğurlandı. Balıkesir ve Ayvalık halkının Vanlı Sabahattin Tatar'a gösterdiği yürekten ilgi ve sahiplenme Vanlılar arasında büyük memnuniyet yaratarak, gösterilen sahiplenmenin Türkiye'deki kardeşliğin bir yansıması olarak değerlendirildi.

13 Kasım'da Balıkesir'in Ayvalık İlçesi’nde zeytin toplamak için çıktığı ağaçtan dengesini kaybederek düşen Sabahattin Tatar, Ayvalık Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Tatar’ın cenazesi yaşadığı Ayvalık’a getirildi. Tatar için ilk tören İsmet İnönü Kültür Merkezi’ne düzenlendi. Tatar’ın cenazesi kültür merkezindeki törenin ardından Şehitler Cami'ne getirilen Tatar için öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılındı.

VAN’DA DOĞDU AYVALIK ŞEHİR MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLDİ

Dünya şampiyonu Milli taekvandocu Nur Tatar’ın amcası, Vanspor’un eski futbolcularından Nizam Tatar ve Hikmet Tatar’ın kardeşi Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Sabahattin Tatar’ın cenazesi Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, ailesi, Van’dan ve çevre illerden cenazeye katılmak için giden yakınları ve sevenlerinin gözyaşları arasında Ayvalık Şehir Mezarlığı'nda defnedildi.

TÜRK SPOR CAMİASININ BAŞI SAĞ OLSUN

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, defin sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bütün atletizm camiasının ve Türk spor camiasının başı sağ olsun. Böyle değerli insanlar çok fazla yetişmiyor ama takdiri ilahi. Yazı, kader. Mevla’m ne zaman dilemişse o zaman gidiyoruz. Bize düşen dua etmek. Onların gittiği yerde rahat edebilmesi için Mevla’nın rahmetiyle buluşması ve orada da rahat edebilmesi. Bu kadar insanın razı olduğu, bu kadar insanın sevdiği bir insanın herhalde orada da rahat eder diye düşünüyorum" dedi.

SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin de, "Bugün bölgemizin, Ayvalığ’ımızın, Türkiye’mizin bir değerini kaybettik. Üzüntülüyüz. Hocamızı ben yakından tanırdım. Hem spor dünyasında çok sevilen sayılan, geçmişi başarılarla dolu bir insandı. Sevenleri burada, biz de buradayız. Son yolculuğuna uğurluyoruz. Mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu.

İZMİR’DE VEFAT ETTİ

Uluslararası yarışmalarda altın madalya kazanarak Türkiye’nin, Van’ın ve Balıkesir’in gururu milli sporcu Sabahattin Tatar, zeytin toplamak için çıktığı ağaçtan düşerek Ayvalık Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış daha sonra İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alınan Tatar, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. 

AYVALIK YASA BÜRÜNDÜ

Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Atletizm Spor Kulübü başkanlığı yanında antrenörlüğünü de yapan Sabahattin Tatar’ın ailesi ve sporcuları başta olmak üzere Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ile belediye meclis üyesi arkadaşları, siyasi parti temsilcileri ve sevenleri acı haber üzerine yasa büründü.

BELEDİYE MECLİS ÜYESİYDİ

Tatar, son yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ayvalık Belediye Meclisi üyesi seçilmişti.

REKORUNU KİMSE KIRAMADI

Balıkesir ve Ayvalık ilçe PTT'sinde yıllarca postacılık yapan Tatar, mesleği sırasında yürüyüş sporuyla tanıştı ve postacılar arasında yapılan yarışlarda 12 yıl üst üste Türkiye Şampiyonu oldu. Uluslar arası yarışmalarda Türkiye'yi temsil eden Sabahattin Tatar'ın çok sayıda Balkan şampiyonluğu da bulunuyordu. 

Ayvalık'ta yaşayan Sabahattin Tatar, Olimpik Yürüyüş Milli Takımı Sorumlu Antrenörlüğünün yanı sıra Ayvalık Belediyesi Atletizm Kulübü Başkanlığı ve antrenörlüğünü yapıyordu.

HER YARIŞTA KAZANDI

Tatar, PTT adına bugüne değin katıldığı tüm yarışlarda derece yaparak madalya ve kupa kazanan sporcu olarak tarihe adını yazdırdı.

Kendisi gibi yürüyüş sporcusu olan Hatice Tatar ile evli olan Sabahattin Tatar, 5 çocuk sahibiydi. 

TAZİYE VAN’DA

Merhum Hacı Bahattin Tatarı’ın oğlu,  Rıfat, Lütfü, Burhan, Hikmet, Nizam kardeşleri, Ahmet Tatar’ın ağabeyi, Yürüyüş Milli Takımı Başantrenörü ve Milli Sporcu Vanlı Sabahattin Tatar’ın taziyeleri Van’da Abdurrahman Yörük Taziye Evinde kabul edilecek. İLETİSİM Ahmet Tatar :05336330268 Nizamettin Tatar 05342734450

Bakmadan Geçme