VANLI MİNİKLERDE DÜNYA VANLILAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Van Rekabet Kurumu İlkokulu 2 E Sınıfı öğrencileri sınıf anneleri ve sınıf öğretmenleriyle birlikte 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü ve Van'ın düşman İşgalinden kurtuluşunun 100. yılını Van Pastası ile kutladılar. Minikler Zeve Şehitliğini ziyaret ederek dua okudular.

Burhan Ergin

 

Van'ın düşman İşgalinden kurtuluşunun 100. yılı ve Dünya Vanlılar Günü coşkuyla kutlanmaya devam ediliyor. 1915'de Rus ve Ermeni işgaline uğrayan, yakılıp yıkılan, 30 bin Müslüman kadın, çocuk, yaşlı sivil ahalinin katledildiği Van'da işgalden kurtuluşun 100. yılı ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü kutlamaları etkinliklerle sürüyor. Van Rekabet Kurumu İlkokulu 2 E Sınıfı minik öğrencileri de kutlama heyecanı yaşadı.

MİNİKLERDEN ZEVE ŞEHİTİLİĞİ'NE ZİYARET

1 Nisan Pazar günü öğretmenleri Nedim İlkçi ve velileri ile birlikte 1915'de Ermeni çeteleri tarafından 2 bin 500 Müslüman'ın katledildiği Zeve Şehitliği'ni ziyaret ederek dua okuyan Rekabet Kurumu İlkokulu 2 E sınıfı öğrencileri 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü ve Van'ın düşman İşgalinden kurtuluşunun 100. yılını sınıflarında kutladılar.

ANNELER MİNİKLERİN HEYECANINI PAYLAŞTI

Sınıf öğretmenleri Nedim İlkçi öncülüğünde öğrenci ve annelerin ortak organizasyonuyla gerçekleştirilen kutlama heyecan ve mutluluk yaşattı. Sınıf annelerinin Van Pastası ve meyve suyu ile katıldığı 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü kutlamasında öğrenci annelerinden Filiz Emir, Zehra Kaşka, Özlem, Demir, Gülzar Baykal, Özgür Kurtboğa, Ebru Terzioğlu, Meşuka Albay, Necla Tekcan, Gülcan Yavuz, Gurbet Gezgen hazır bulundu.

VAN PASTASI İKRAM EDİLDİ

Sınıf öğretmeni Nedim İlikçi'nin Van'ın kurtuluşunun 100. yılı ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nün anlam ve önemini belirten kısa konuşmasının ardından 1 Nisan günü Zeve Şehitliğini ziyaret eden minik öğrenciler gördüklerini ve duygularını arkadaşlarıyla paylaştı. Anlamlı kutlama annelerin yaptıkları Van pastası ve meyve suyu ikramıyla son buldu.

Bakmadan Geçme