• Haberler
  • Van Haber
  • Vanlı Mühendis İş Adamı Eren Adıgüzel Ak Parti'den Aday Adayı

Vanlı Mühendis İş Adamı Eren Adıgüzel Ak Parti'den Aday Adayı

Van'ın genç mühendislerinden Eren Adıgüzel, AK Parti'den Van Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Rıdvan Can

 

24 Haziran'da yapılacak 27. dönem milletvekili seçimleri için adaylık başvuruları yarın sona eriyor. İnşaat mühendisi Eren Adıgüzel, AK Parti'den Van milletvekilliği için aday adaylık başvurusunda bulundu.

 

AK Parti Van Milletvekili Aday adayı Eren Adıgüzel, "Ülkeme hizmet etmek aşkıyla çıktığım bu yolda, bir kutlu davanın neferi olmak arzusuyla Ak Parti milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde şehrim, memleketim Van başta olmak üzere ülkem için taş üstüne taş koymaya, üretmeye, daha çok çaba sarf etmeye ve 2023 hedeflerine ulaşmak için gece gündüz çalışmaya talibim" dedi.

 

EREN ADIGÜZEL KİMDİR?

18 Nisan 1983 tarihinde Van'da doğdum. İlkokul, ortaokul ve Lise öğrenimimi Van'da tamamlayıp, Eskişehir Osmangazi Üniversite'si Mühendislik- Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliğinden 2007 yılında Mezun oldum, İkinci üniversite olarak da Anadolu Üniversitesi İktisadi-İdari bilimler fakültesi İşletme bölümü mezunuyum.

 

İş hayatımda; mesleğim olan inşaat mühendisliği alanında hizmetlerim oldu ve olmaya devam etmektedir. Mühendislik ve Taahhüt Alanında hizmetlerim 2011 yılında kendi memleketim Van'da kurmuş olduğum Yapı Denetim şirketimle devam etmektedir. Van ilimizde yapılan birçok yatırımda öncülüğüm olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bölgenin önemli yatırımlarından Van Aşkale Çimento Fabrikasının Kapasite Artırımı Ana yapılarının yapımı ve yatırım faaliyetlerinin tamamlanmasında koordinasyon ve denetim konuları faaliyetinde bulundum. Bunun gibi birçok Kalıcı İstihdam oluşturan yatırımların Van'ımıza kazandırılması konusunda da çalışmalar yürütmekteyim. Aynı zamanda Sermaye Piyasası Kurulu Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisansımla da çeşitli bilirkişilik faaliyetlerim de bulunmaktayım.

 

 Siyasete olan ilgim; Dedemden gelmektedir, Dedem Mehmet Remzi Perihan (Annemin babası) 1938 yılında Kabataş Erkek Lisesi Mezunu ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olarak Van'a dönmüş kendi memleketinde, Yerel Gazete olan Vansesi Gazetesi sahibi ve Van Ticaret ve Sanayi Odasının kurucusu bir şahsiyettir. Kendisinin ifadeleriyle o dönem İstanbul Teknik Üniversitesi mezunlarından Necmettin Erbakan, Süleyman Demirel ve Turgut Özal'la arkadaşlığının olduğunu ve hatta Sayın Necmettin Erbakan'ın siyasette dedemle birlikte yol kat etmek istemesini, sürekli dedemin ağzından duymuşumdur. Kendisi aktif siyasetin içinde bulunmamış olsa da, siyaseti yakından takip edip yerel siyaseti şekillendiren bir kişilikti; onun söylemleri ve dürüstlüğüyle benim de siyasette bir nebze onun sayesinde yoğrulduğumu düşünüyorum. Babamın babası Ziya Adıgüzel de Van'ın seçkin ve dürüstlüğüyle tanınmış Ticaret erbaplarından birisiydi, babam Hayati Adıgüzel de babası gibi Van'da ticaretle uğraşmış değerli bir şahsiyetti. 2003 yılında Hakkın Rahmetine kavuşmuştur. Annem ise emekli öğretmendir. Benim benliğimi ve temel düşüncelerimi yoğuran, kişiliğimde etkili olan temel taşlarımızın,  üzerimdeki etkilerini birazda olsa anlatarak kendimi tanıtmak istedim.

 

 Her insanın bir tohum tanesi gibi; her şeyden önce Allah'ın takdiri ve inayetiyle doğru yerde, doğru zamanda ve ana toprağı üzerinde serpilmesiyle tüm insanlığa ve kainata faydalı ulu bir çınar olacağının kanaatini taşıyarak, AK Partimizin siyasi düşüncelerinden, birikimlerinden faydalanarak ve naçizane düşüncelerimle bir nebze olsun Vatanıma, Milletime ve İnsanlık âlemine hayırlı işler yapabilmenin öncelikli hedefim olduğunu belirtmek istiyorum. İnsanlığa ve Müslüman Âlemine açacağımız hayırlı yollarda, o yollara koyacağımız mihenk taşlarında düşüncelerimle ve benliğimle yardım edebilmeyi önce Allahu Teâlâ'dan diler, Ak Parti Milletvekili Aday Adayı olarak hep birlikte aynı istikamette Hak için yürümeyi umut ederim. Allah çıktığımız tüm yollarda Yar ve Yardımcımız olsun. 

Bakmadan Geçme