VANLI ÖĞRENCİLERİN DEFİLESİ NEFES KESTİ

Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Van Merkez İmam Hatip Lisesi'nde sergiledikleri 'Yedi Bölge Moda İçin El Ele' yöresel kumaşlardan giysiler defilesi büyük ilgi gördü. Ünlü modacı Hüseyin Küçük ve Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Elif Yörük'ün hazırladığı, kız öğrencilerinin mankenlik yaptığı defile ayakta alkışlandı.

Burhan Ergin

Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Elif Yörük'ün koordinatörlüğünde bölgelerarası birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştirmek, bölgelerin yöresel kumaşlarının günümüz modasına yansıtılarak gençlerin örf, adet, gelenek ve göreneklere göre giyim tarzlarını benimsetmek amacıyla İstanbul, Erzurum, Van, Sivas, Mersin, Muğla ve Trabzon ortaklığında "Yedi Bölge Moda İçin El Ele" projesi  defilesi  Van'da gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde yedi farklı bölgeden gelen tasarımlar ve yöresel kumaşlar modacı Hüseyin Küçük ve ekibi tarafından  hazırlandı. Öğrenciler tarafından dikilen her bölge için ayrı ayrı  yöresel motifler yansıtan kıyafetler defilede   sergilendi. Türkiye genelinde 7 bölgenin yerel kumaşlarından oluşan kıyafetler Van Merkez İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen defilede   izleyicilerden büyük alkış aldı. Okul öğrencisi genç  kızların manken olarak  görev aldığı defile   profesyonel  mankenleri aratmadı. Defile sonunda sergilenen Van kıyafetleri  büyük ilgi gördü.

"Amacımız giyim üretim teknolojisi alanını tanıtmak"

Defilede konuşan Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Elif Yörük, projenin kasım ayında başladığını belirterek, "7 Bölge Moda İçin El Ele projemiz ünlü moda tasarımcısı Hüseyin Küçük öncülüğünde yapılan protokol çerçevesinde ülkemizin 7 bölgesinde belirlediğimiz proje ortağı il ve okullarla gerçekleştirildi. Kasım ayında başlattığımız projemize Van dışında İstanbul, Muğla, Sivas, Erzurum, Mersin, Trabzon illeri de ortak oldu. Alanında öncü olan bu projeyle amacımız; meslek liselerindeki giyim üretim teknolojisi alanını tanıtmak, bu alana olan ilgiyi arttırmak, bu sayede geleceğimizin anneleri olacak kızlarımıza meslek edindirmek ve onların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamaktır. Bu kapsamda her bölgenin yöresel motiflerini içeren tasarımlar paydaş ildeki okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlandı" dedi.

"Kıyafetlerde özel motifler kullanıldı"

Kıyafetlerde birçok temayı sembolize eden özel motiflerin kullanıldığını söyleyen Yörük, "Tüm motifler bir araya getirilerek, belli bir kompozisyon oluşturuldu. Yörelerimizin bu geleneksel kıyafetleri yeni çizgilerle birleştirilerek, sadece kültürel olarak değil, görsel olarak da ne kadar büyük bir zenginliği barındırdığımız somut olarak gösterildi. Sonrasında bu kıyafetler gönüllü modacımız Hüseyin Küçük'ün özel katkılarıyla görsel bir şölene dönüşerek anlam kazandı ve hazır giyim sektöründe üretilebilecek şekilde yorumlandı. Nihayetinde 7 bölgemizi temsil eden bu eşsiz tasarımlar, İstanbul, İHKİB Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından dikilerek, sunuma hazır hale getirildi. Projemizin büyük açılış defilesi 7 ilin katılımıyla İstanbul'da gerçekleşti. Diğer illerimizde de defileler yapılacak ve böylelikle projemizin son ayağı da tamamlanmış olacak. Bizlerde Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Doğu Anadolu Bölgesini temsilen ev sahipliği yapmanın onuru yaşadık" ifadelerini kullandı.

"Engelliler toplumun ayrılmaz birer parçasıdır"

Projede engelli öğrencilerinin de yer aldığını belirten ünlü modacı Hüseyin Yörük, "Hayata anlam katan projemizin en can alıcı noktası yapılan çalışmalara engelli öğrencilerimizin de katılımını sağlamış olmamızdır. Çünkü biliyoruz ki onlarda bizim gibi toplumun ayrılmaz birer parçasıdır ve hayatın her alanında olduğu gibi bu alanda da onların varlığı bizlere büyük mutluluk vermektedir. Bu vesileyle 7 bölgeyi bir araya getiren ünlü modacımız Hüseyin Küçük başta olmak üzere paydaşlarımız olan tüm il ve okul temsilcilerine, Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak okulumuzun temsilini sağlayan giyim üretim teknolojisi öğretmenlerimiz Derya Sümer, Esma Işık Sungur, Nazlı Arslan, Özlem Özkan'a özverili çalışmalarından dolayı canı gönülden teşekkür ediyor, defilede yer alan öğrencilerimizi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Van kumaşında  hazırlanan abiye  kıyafetini sergileyen öğrencinin sahne alması,  modacı Hüseyin Küçük, Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Elif Yörük ve mankenlik yapan öğrencilerin izleyicileri  topluca selamlamalarıyla defile  son buldu.

"Defileye sponsor bulunamaması düşündürücüdür"

 Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  öğrencileri sponsor bulanmaması nedeniyle  defileyi  Van Merkez İmam Hatip Lisesi  toplantı salonun  defile için uygun olmayan sahnesinde sergilemeleri katılımcılar arasında üzüntü yarattı. Öğrenci velileri, "Koskoca Van'da çocuklarımızın  belki de hayatlarında bir kez  gerçekleştirecekleri bir defile için  sponsor firma, kişi bulunmaması düşündürücüdür. Emeklerle, heyecanla hazırlanan kıyafetler ve defile bir otelimizin salonunda hazırlanacak podyumda  sergilenmesi gerekirdi, ama olmadı. Biraz buruk bir heyecan yaşadık. Emeği geçenleri kutluyoruz" dediler.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme