VANLI PROFESÖRE ÖNEMLİ GÖREV

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Vanlı Prof. Dr. Muttalip Gündoğdu, başarılarıyla adından söz ettiriyor. Prof. Dr. Gündoğdu, Türkiye'nin impact faktörü en yüksek dergisi ve en prestijli bilim dergisi alanına giren TÜBİTAK Agriculture And Forestry dergisinin Baş Editör Yardımcılığı görevine getirildi.

Hacı Yılmaz

Vansesi, bilim, spor, sanat veya bürokraside adından başarılarıyla söz ettiren liyakat, ehliyet sahibi hemşehrilerimizi okurları ve Vanlılara tanıtmaya devam ediyor. Henüz 37 yaşında Profesör olarak kendi uzmanlık alanında dönemin en genç profesörü unvanını alan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulunan Vanlı Prof. Dr. Muttalip Gündoğdu, başarılarıyla dikkat çekiyor.

Türkiye'nin en genç profesörlerinden olan Gündoğdu, yıl içerisinde uluslararası alanda saygın dergilerde kabul gören, çok sayıda SCI (Science Citation Index) kapsamındaki yayınları ve yurt dışında da çokça atıf alan makaleleriyle kısa sürede dünyaca tanınan bir bilim insanı olma başarısı gösterdi. Üstün akademik performansı karşılıksız kalmayan Prof. Gündoğdu, Türkiye'nin impact faktörü en yüksek dergisi ve en prestijli bilim dergisi alanına giren Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yayımlanan TÜBİTAK Agriculture And Forestry dergisinin Baş Editör Yardımcılığı görevine getirildi.

MUTTALİP GÜNDOĞDU KİMDİR?

Zor şartlar altında, imkansızlıklar içerisinden tamamen azim ve kararlılık sayesinde, başarı hikâyesi çıkaran Prof. Dr. Muttalip Gündoğdu, Van'ın Edremit ilçesi Dönemeç Köyü'nde, dünyaya geldi. Gündoğdu, ilk orta ve lise tahsilini Van'da tamamladıktan sonra 1998-2002 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesini Bölüm ve Fakülte birincisi olarak bitirdi. Akademik hayatındaki kesintisiz başarı grafiği sürekli yükselen Gündoğdu, 2002-2005 yılları arasında tamamladığı yüksek lisansın ardından aynı üniversitede 2011 yılında doktora eğitimini tamamlayarak 2012'de Yardımcı Doçent oldu. 2014 yılında ise Doçentliğe yükselerek Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesine atandı. Burada uzmanlık alanı olan Sekonder Metabolitler alanında yürüttüğü önemli projeler ve uluslararası otorite olarak kabul gören dergilerde yaptığı çok sayıda bilimsel yayınlarla, yüzlerce atıf alan makaleleriyle kısa sürede dünyaca tanınan bir bilim insanı oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Muttalip Gündoğdu, Van dışında başarılarıyla adından söz ettiren, gururla ülkemizin göğsünü kabartan, onlarca başarılı hemşerimiz arasındaki yerini aldı. Vansesi Gazetesi olarak, Prof. Dr. Muttalip Gündoğdu'ya başarılarının devamını diliyoruz.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme