• Haberler
  • Güncel
  • Vanlı şair Mehmet Muhlis Şepik şiir yarışmasında 5'inci oldu

Vanlı şair Mehmet Muhlis Şepik şiir yarışmasında 5'inci oldu

Van'ın kültür, sanatına önemli katkılar sunan gazetemiz yazarlarından Mehmet Muhlis Şepik, Kütahya'da düzenlenen, 411 şairin katıldığı Şair Şeyhi II.Ulusal Şiir yarışmasında beşinci oldu.

Vanlı şair Mehmet Muhlis Şepik şiir yarışmasında 5'inci oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazetemizde her hafta yayımlanan Mavi Şehrin Kalemleri ile Van Gölü İncileri edebiyat sayfalarında yazı ve şiirlerle kültür, sanata katkı sunan, Van'ın Cemal Safi'si olarak tanınan Mehmet Muhlis Şepik’in, 411 şairin katıldığı, Şair Şeyhi II.Ulusal Şiir yarışmasında “Destine Gitme” şiiriyle beşinci oldu.

BİRÇOK KEZ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

İnşaat sektöründe çalışmasına rağmen edebiyat dünyasında kendini geliştirerek ülke genelinde yapılan şiir yarışmalarında Van'a birçok birincilik ve ikincilik kazandıran Vanlı yazar şair Mehmet Muhlis Şepik, 6 eseri bestelendi. Kızılay'a yazdığı şiir Türkiye Kızılay Başkanı Kerem Kınık tarafından sosyal medya hesabından paylaşılarak Erciş Kızılay Şube Başkanı Ahmet Kurbani tarafından plaketle ödüllendirildi.

Mehmet Muhlis Şepik, azmiyle sahne hayatına da başlayarak 50 bin kişilik konser sahnesine çıkıp şiirlerini seslendirme başarısını gösterdi. Kitapları Almanya, Fransa, Belçika Hollanda, İsviçre ve Kanada olmak üzere birçok ülkeye ulaştı.

Van'ın Cemal Safi'si olarak övgüyle gösterilen genç şair kelimeleri dans ettirerek hece şiiri üzerinden kendisini ispatlamayı başararak azimle yoluna devam ediyor.

ŞAİR YAZAR MEHMET MUHLİS ŞEPİK, VAN’I GURURLANDIRDI

Gazetemize duygu ve düşüncelerini aktaran şair yazar Mehmet Muhlis Şeplik, “Öncelikle memleketimin her başarısını haber yapan Vansesi Gazetesi ve Burhan Ergin Bey'e teşekkür ederim. Dönüp ömür defterini karıştırdığımda bundan 13 yıl önce yazdığım ilk şiirdeki hissi hiçbir zaman unutmadım. Henüz o zamanlar18 yaşlarındaydım ve "Bir şairin şiirinde yer almak isterdim." diye bir başlık atıp içini doldurmuştum. Büyük bir emek, azim ve kararlılıkla bugünlere geldiğimi düşünüyorum.  Hiçbir zaman için egoya kapılmadım ve ego benim en büyük düşmanım olarak kaldı. Şiir konusunda  kendimi geliştirmem yıllara mal oldu. Çevremdeki insanlar işimden dolayı  edebiyat hayatımdan vazgeçmemi isteseler de hiçbir zaman için onları kaale almadım. ‘Çünkü şiir ruhuma en iyi gelen ilaçtı. Şiir bendim, ben şiirdim. Ayrılmaz bir bütününü insan kendisinden koparabilir mi?’ Bu zamana kadar Türkiye geneli katılmış olduğum şiir yarışmalarında birkaç defa Van'ımıza birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon dereceleri getirdim. Sonuçları açıklanan Kütahya Şiir Yarışması'nda beklediğim dereceye giremediğim için  yüreğimde ömür boyu bir ukde taşıyacağımı şimdiden çok iyi biliyorum. Çünkü yarışmaya en iyi bildiğim ve en güvendiğim ‘Destina, Gitme’ şiirimle katıldım.  Yarışmaya katıldığım şiir biraz uzun olmasından dolayı ilk iki kıtayı sizlerle paylaştım. 411 şairin içinde ilk 5’e kalmam büyük bir başarı olsada ilk 5’te olmak beni ihya etmedi.  Bütün okurlarıma buradan söz veriyorum. Bundan sonra ki yarışmalarda,  Destina şiirlerimi ilk üçten aşağı düşürmemek için daha çok çabalayacağım ve günü geldiğinde Destina'yı gönül kirişime gururla astığım gibi Türkiye başyapıtları arasına gururla asacağım. Kütahya Şair Şeyhi Şiir Yarışması'nda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yarışmada dereceye giren kalemdaşlarımı tebrik eder, yol açıklığı dilerim” dedi.

DESTİNA / GİTME

Gitme Destina

Gidersen, Hızır diye her surette seni arar gözlerim

Kuşlar inanmaz Kaf ardında Zümrüdüanka’ya

Örmez ağlarını kutlu mağaraya örümcek

Bulutlar gizlemez gözlerinin izini yıldızlardan

Çöl ateşe kardeş olur, topuk dokunmaz kumlara

Gidersen sol yanımda neşter acısı yaralar kalır

İnanmam cennetin vuslat olduğuna 

 

Adın titrek sesimin buğusunda asılı kalır

Kenan kuyularında yankılanır feryadım

Kaç Yakup sığınır hasretime bilemem

Bırakırım gözlerimi yalçın uçurumlardan

Aziz'in kör karanlık zindanlarına

Yüreğim özlemlerin yuvası, yüreğim sevda nakışı

Ben Yusuf değilim Destina

Boynumda  bulamam sabır taşını

Mehmet Muhlis Şepik kimdir?

1992 yılında Van’ın Erciş ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Erciş’te tamamladı. Lise hayatından sonra inşaat sektöründe çalışmaya başladı. Şair, uzun yıllardan beri şiir yazmaktadır. Birçok ulusal dergi ve gazetede şiirleri, makaleleri yayımlandı. Şair Mehmet Muhlis Şepik’in Kolaysa Dikeni de Sev adlı ilk şiir kitabı 2018 yılında yayımlanarak okuyucuyla buluştu. Şair üniversitede tez konusu olarak da ele alınmış olup 6 adet şiiri Türk Halk Müziği’ne türkü formatında bestelenmiştir. Şiir Antolojilerinde farklı şiirleriyle yer alan şair 2016 yılında aşk konulu şiir yarışmasında ikinci, 2022 yılında birinci olmuştur.

Çevresi onu Van'ın Cemal Safi'si olarak anmaktadır. Vansesi Gazetesi’nin Van Gölü İncileri edebiyat sayfasında koordinatörlük yapmaktadır. Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir.

Van’ın Erciş ilçesinde ikamet eden şair halen inşaat sektöründe çalışmaya devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan şair ikinci şiir kitabına Gülce Belinay atfına binaen Gülce-i Aşk ismini vermiştir. Bir Şiirsin Dilimde üçüncü şiir kitabıdır. HABER: BURHAN ERGİN

Bakmadan Geçme