• Haberler
  • Güncel
  • VANLI ŞAİR-YAZAR LEYLA MİHRİNAZ ENGİN KARAMAN VE SORGUN KİTAP FUARINDA

VANLI ŞAİR-YAZAR LEYLA MİHRİNAZ ENGİN KARAMAN VE SORGUN KİTAP FUARINDA

Simer Yayınevi Yönetmeni Vanlı şair-yazar Leyla Mihrinaz Engin, Karaman ve Sorgun Belediyelerinin düzenlemiş oldukları kitap fuarlarına katılarak Van'ın ismini duyurdu.

Burhan Ergin

Karaman Belediyesi ve Yozgat Sorgun Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen kitap fuarları yoğun ilgi gördü. Karaman Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde 10 gün süren kitap fuarı Vanlı şair-yazar Leyla Mihrinaz Engin’in yanı sıra her yaştan kitapseverleri ve birçok ünlü ismi ağırladı. Birbirinden değerli şair ve yazarlarla tanışıp kitaplarını imzalatma fırsatı bulan vatandaşlar, gerçekleştirilen 12 söyleşi proğramıyla da ünlü yazarları dinleme fırsatı buldular. Açıldığı günden itibaren binlerce kişinin ziyaret ettiği Kitap Günlerinde ayrıca, yurdun dört bir yanından gelen 120 yayınevinin bastığı yayınlar okurların beğenisine sunuldu.

Kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında Sorgun Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Sorgun Kitap Fuarına katıldığını belirten Leyla Mihrinaz Engin, Türkiye’nin önde gelen akademisyen ve yazarlarıyla birlikte okurları için kitaplarını imzaladığını söyledi.

“Van’ımızı en güzel şekilde temsil ettik”

Van’ı temsilen fuara katılan Simer Yayınevi Yönetmeni şair-yazar Leyla Mihrinaz Engin, Karaman Kitap Günlerinin verimli geçtiğini belirterek, “Bu zamana kadar onlarca kitap fuarına katılarak Van’ımızı en güzel şekilde temsil ettik. Yozgat’ın Sorgun İlçesinde ve Karaman’da düzenlenen Kitap Fuarları çok verimli geçti. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandık. 10 gün süren fuarda birçok etkinlik düzenlendi. Biz Van’ın kültür ve sanatının daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz. Van’ımızın güzelliklerini dört bir yana duyurmak için yazıyoruz. Bundan sonrada ülkemizin dört bir yanında düzenlenen kitap fuarlarına katılarak ilimizi anlatmaya, yazmaya devam edeceğiz. Elbette ki gönül ister ki Van’ımızda da kitap fuarları düzenlensin. Çünkü ilimizde kitap okuma sayısı yetersiz. Kitap okumayı yaygınlaştırmalıyız. Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler ve kamu kurumları ortak hareket ederek Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kitap fuarını düzenlemeli. Biz Simer Yayınevi olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Yozgat Sorgun’da ve Karaman’da düzenlenen fuarlarda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Simer Yayınevi Koordinatörü şair-yazar Yaşar Adıyaman’la birlikte fuara katılacaktık ne yazık ki Adıyaman’ın dayıları trafik kazası geçirdiğinden dolayı fuara katılamadı. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme