VANLI SANATÇIDAN KADIN SIĞINMA EVİ

Efsane şarkıcı, Vanlı sanatçı Erol Evgin, kadınlar için sığınma evi yapacak. Evgin, geliri sığınma evi için harcanacak, kadın sanatçıların sahne alacağı dev bir konser verecek.

Vansesi Haber Merkezi

Vanlı tüccarlardan Şabaniye Mahallesinde oturan, merhum Cevdet Evgin'in oğlu, mimar, dillerden düşmeyen şarkıların  usta yorumcusu beyefendiliği ile gönüllere taht kuran Erol Evgin, hayal ettiği bir proje için çalışmalara başladı.

Evgin bir zamanların liste başı olmuş, dillerden düşmemiş  şarkılarını kendisi gibi saygın sanatçılarla düet yaparak bir albümde toplamayı başardı.

Albümde, Emel Sayın, Sezen Aksu, Nükhet Duru, Sıla, Aşkın Nur Yengi, Candan Erçetin, Şevval Sam, Zühal Olcay ve diğer sanatçılar  yer aldı.

Unutulmaz şarkılardan; İşte Öyle Bir Şey, Ateşle Oynama, Sevdan Olmasa, Birde Bana Sor, Hep Böyle Kal, Söyle Canım, Aldım Başımı Gidiyorum, Ben İmkânsız Aşklar İçin Yaratıldım, Gel Otur Yanıma, İçimdeki Fırtına, Bir Bakışın Yetti parçalarına düet yapan  güzide şarkıcıların tamamının kadınlardan oluşması dikkat çekiyor.

Albümdeki şarkılarının özellikle kadın sanatçılar tarafından seslendirilmesinin mesaj ve hayal ettiği projesinin bir parçası olduğunu vurgulayan Vanlı sanatçı Erol Evgin, "Çünkü birlikte seslendirdiğimiz şarkıların hemen hemen hepsi kadınların bestesi. O güzel parçalarda Çiğdem Talu'nun, Sezen Aksu'nun, Candan Erçetin'in emeği var. Ve düşündüm ki o dillerden düşmeyen eserler yine kadınların dokunuşuyla hayat bulacak. Hepsiyle aylar süren bir çalışma yaptık ve ortaya beğenilecek bir albüm çıktı. Kadınların olduğu her iş saygıya değer. Onların elinin değdiği yer çiçekleniyor. İnanıyorum ki kadınlarımız ayağa kalktıklarında ülkemiz çok daha ileri bir ülke olacak" derken hayalindeki projeyi de şöyle anlatıyor:

"Hepsine ayrı ve özel bir saygı duyduğum sanatçı kadınlarımızla bir bütün olarak büyük bir konsere imza atabilirsek ve o konserden sağlanacak geliri kadın sığınma evi yaptırarak anlamlaştırsak çok mutlu olacağım."

Her fırsatta Vanlı olduğunu gururla dile getiren sanatçının hayal ettiği kadın sığınma evini 2011 depreminde hasar gören memleketi  Van'a yapmayı planladığı öğrenildi. Evgin'in projesinin Van'a kazandırılması için yetkililerin sanatçıyla iletişim kurdukları ifade edildi.

Bakmadan Geçme