Vanlı senaristin filmi TRT'de

TRT Ev Sineması, halka açık senaryo seçmelerinde 33 film arasında yer alan, Vanlı Nurullah Sevimli'nin senaryosunu yazdığı Pinhan filmi 20 Ekim Perşembe (yarın) akşam saat 20.00 TRT 1 ekranlarında gösterilecek.

Vansesi Haber Merkezi

2013 yılında düzenlenen 'İstanbul Liselerarası Kısa Film Yarışması'nda 17 yaşında  'Emek'  filmi senaryosuyla kısa film dalında ikincilik kazanan Vanlı Veysel Sevimli'nin oğlu Nurullah Sevimli genç yaşında sinema sektöründe yeni başarılara imza atıyor.  TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen Nurullah Sevimli'nin senaryosunu yazığı Pinhan, 20 Ekim Perşembe (yarın) akşamı saat 20.00 TRT Ev Sineması Kuşağı'nda TRT 1 ekranlarında gösterilecek.

Türkiye'nin en genç senaristleri arasında yer alan İstanbul Üniversitesi ikinci sınıf öğrencisi Vanlı Nurullah Sevimli Pinhan senaryosu ile 19 yaşında TRT Ev Sineması, halka açık senaryo elemelerine katılarak çekilen 33 film arasına yer aldı.  Nurullah Sevimli başarısıyla ilgili olarak şunları söyledi: " Sinemaya hep meraklı oldum. Bu fırsatı değerlendirmeliyim, en azından denemeliyim diye düşündüm. Aklımda olan bir hikaye vardı 'Pinhan' adında. Onu yazdım, TRT'ye yolladım ve kabul edildi. Projede yer almak ve projenin en genç senaristi olmak bana gurur veren bir şey" dedi.

Sevimli'nin Pinhan filmi çocuk suçları işleyenleri öldüren bir seri katilin hikâyesini anlatıyor. Filmin yönetmenliğini Ömer Gökhan Erkut, yapımcılığını Uğur Uzunok yaptı.

Pinhan, çocuğunun ölümünden sonra eşinin intiharı ile sarsılan Pinhan, çocuğunu öldürenlerden intikam almak için peşlerine düşer. Üstü kapatılan cinayetle ilgili araştırmalar yaparken haksız sonuçlanmış ya da çözüme kavuşmamış birçok benzer dosya olduğunu görür ve seri cinayetler işlemeye başlar. Emniyet de Pinhan'ın işlediği cinayetlerin peşindedir. Murat komiser ile yolları kesişen Pinhan'ım hikayesinin anlatıldığı filmin kadrosunda Esra İşgüzar, Kutay Köktürk, Murat Prosçiler ve Yusuf Aytekin de yer alıyor.

Bakmadan Geçme