VANLI STK'LARDAN EROL USLU GERİ DÖNSÜN ÇAĞRISI

Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevinden alınarak merkeze çekilen Erol Uslu'nun görevine iade edilmesi gerektiğini belirten Sivil Toplum Örgütleri, turizmciler ve kültür sanat elçileri, TÜRSAB öncülüğünde, basın toplantısında bir araya gelerek ortak çağrıda bulundular.

Basın toplantısında, Geçtiğimiz günlerde, kendi isteğiyle merkeze alındığı belirtilen, Van İl Kültür ve Turizm Müdürü, Erol Uslu özelinde il müdürlüğünde yaşanan gelişmeleri gündeme getirilerek, Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlığa çağrılar yapıldı..

TÜRSAB (Turizm Seyahat Acenteleri Van Bölge Bölgesel Yürütme Kurulu) Van İl binasında yapılan toplantıya birçok sivil toplum örgütü temsilcisi, kültür ve sanat elçileri, turizmciler ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan TÜRSAB Van Bölge Birliği Başkanı Cevdet Özgökçe, “geçtiğimiz haftalarda Van’da Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile alakalı basına nahoş gelişmeler yansıdı ve bizleri çok üzdü. Bu gelişmeler yaşanırken Kültür Müdürü Erol Uslu’nun görevden alınarak Ankara’ya çekilmesi ile alakalı bizler sessiz kalamazdık ve STÖ, turizm ve kültür sanat camiası ile bir araya gelerek bu üzücü durumu gündeme getirerek, müdür Bey’in görevine iade edilmesi için talebimizi dile getirmek istedik. Erol Uslu ile yaklaşık bir buçuk yıldır mesai yapmaktayız, herkes tarafından sevilen, liyakatli, saygılı ve her konuda sektörün sıkıntılarıyla ilgilenen ve çözüm üretebilen birisidir. Sektörün tüm kesimleri tarafından sevildi, iyi bir devlet adamı, yaptığı işin eğitimini almış ve işin mutfağından gelen bir kişilik.  Yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde sektörümüz ve ilimize birçok kazanımı oldu.  Bu şehir maalesef birkaç kişinin ağzı ile dili arasında ve istedikleri gibi at koşturuyorlar. Biz de bu gün bu haksızlık ve usulsüzlüğün karşısında durmak adına, bileşenlerimiz, dostlarımız ve haksızlığı kabullenemeyenler ile bir araya geldik. Bu şehir kaderine terk edilmesin istiyoruz.  Bu şehir de, Erol Bey’de, bu muameleyi hak etmiyor.  Bir an önce bu yanlıştan dönülmesini ve Erol Uslu’nun görevine iade edilerek hatadan dönülmesini bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Ayrıca görev süresi içerisinde 4 kültür müdürü ile çalıştığını ancak, Erol Uslu’nun uyum içerisinde olması, liyakatli olması ve sektöre kazanımları nedeniyle kendini fark ettirdiğini ifade eden Özgökçe, “Cumhurbaşkanımız ve Bakanımıza çağrıda bulunuyoruz, Erol Uslu görevine tekrar getirilmelidir. Sektör olarak bizler Erol Uslu’nun arkasındayız ve destekliyoruz” diyerek konunun tekrar değerlendirilmesini istedi.

VAYAB VE TÜGYAP KURUCULARINDAN ENGİN, “BU DURUM, BİR AN ÖNCE SONLANDIRILMALI”

Van Şairler ve Yazarlar Birliği ve Türkiye Gazeteciler, Yazarlar ve Aydınlar Birliği Platformu’nu temsilen basın toplantısına katılan ve aynı zamanda yayınevi sahibi,  yazar,  Leyla Engin, “hem yazar olmamız hem yayınevi işletmecisi hem de yazarları temsilen iki sivil toplum oluşumunda aktif çalışmam nedeniyle, Kültür Bakanlığı ve haliyle İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile içli dışlı olan ve sürekli çalışanlardanız.  Göreve geldiği günden bu yana Erol Uslu Bey’in yanına gelir gider sektörümüz ve projelerimizle alakalı fikir alışverişinde bulunuruz. Her zaman bilgi birikim ve tecrübeleriyle bizleri  desteklemiş ve alakalı bir kişiliğe sahiptir, hakkında yaşanan olayları bir talihsizlik olarak değerlendiriyor ve kendisinin destekliyoruz. Umarız biran önce  hakkındaki iddialar sonuçlandırılır ve görevinin başına döner. İlin kültür, turizm ve tanıtımını dert edinen biri olan Erol Uslu’nun Van’a çok şey kazandıracağını düşünüyoruz.

 

 

VATANSEVER GENÇLER DERNEĞİ BAŞKANI TAŞDEMİR, “ALİ CENGİZ OYUNLARINA SON VERİLMELİ”

Kültür Turizm İl Müdürlüğü çalışmaları ile derneklerinin amaçlarının fazla çakışmadığını ancak, ilin turizm, tanıtım ve kültürel faaliyetlere sundukları katkıyı da görmezden gelemeyeceklerini ifade eden, Vatansever gençler Derneği Genel Başkanı, Veysel Taşdemir, “ilin turizmi, kültür sanat çalışmaları, Erol Uslu göreve geldikten sonra gözle görülür oranda ilerleme kaydetmiştir. Kendisine yapılan itibar suikastini doğru bulmuyoruz. Sürecin başından beri olayın takipçisiyiz. İlimiz özelinde başarılı olan bürokratlara bu yönde operasyonlar çekilerek ilimiz ile ilişiğinin kesilmesi sağlanıyor.  Bu memlekette, başarılı bürokratlarımızın, bir kişinin iki dudağının arasından çıkacak sözlerle görevden alınması ve türlü ali cengiz oyunlarının sergilenmesini hayretler içerisinde izlemekteyiz bu anlamda bir araya geldik ve tepkimizi dile getiriyoruz. İşini layıkıyla yapmayan birçok kesimden tepkiler alan ve yaramaz onca bürokrat varken, işini layıkıyla yapan, herkesin sevdiği ve tamamlanan projelerinin yanı sıra yarım kalan projelerini tamamlamak üzere Erol Uslu’nun görevine iade edilmesini istiyoruz. Biz de Cevdet Başkanımızın dediği gibi Cumhurbaşkanımız ve Kültür Bakanımıza seslenerek Erol Uslu’nun görevinin başına gönderilmesini bekliyoruz” diyerek konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

YAZAR HAMİDE DONMUŞ “ELİNİZİ, ETEĞİNİZİ ÇALIŞAN İNSANLARIN ÜZERİNDEN ÇEKİN”

Ahde Vefa Dernek Başkanı ve aynı zamanda yazar olan Hamide Donmuş, ilde konuşulması gereken onca problem olmasına rağmen ilin başarılı bürokratlarıyla uğraşılmasına tepki göstererek, “bir kadın olarak öncelikle Erol Uslu Bey’in beyefendiliği, insanlığı ve liyakatli kişiliğiyle, olumsuz konular ile isminin anılması beni kadın olarak utandırmış ve üzmüştür. İlimizde kadın ve kızlarımızın idarecilerimizin, insanlarımızın birçok problemi varken bu konu için toplanmamız üzücü bir gelişmedir. Siyasilere ve bu işin içinde olanlara sesleniyorum, elinizi eteğinizi insanımız üzerinden çekin. Bizler ilimizin güzel gelişmelerini konuşmak için bir araya gelelim, gelişmeleri konuşalım, ve önümüze bakalım. Buradan Cumhurbaşkanımız ve Bakanımıza çağrıda bulunuyor ve yapılan haksızlığın ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Erol Uslu’nun yanındayız ve destekliyoruz.

Kültür Müdürü Erol Uslu ile alakalı görüşlerini dile getiren Türkiye Beyaz Ay Dernek Başkanı Kasım Özanlı ise “Erol Uslu Müdürümüz, entelektüel kişiliğiyle alanında bilgi birikim ve tecrübe sahibi bir kişiliğe sahiptir ve ilin turizm, kültür ve sanat alanlarına hakim birisidir. Erol Uslu’nun tekrar göreve dönmesini bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Toplantıya, konuşmacıların dışında ayrıca, TÜGYAP’tanYasin İpek,Van’a Vefa Platformu adına Osman Yıldız, Gelecek Partisi İl Başkan Yardımcısı Zihni Aslan, Murat Keskin ASKON, FegiyeTeyran Derneği Muammer Takıs,  turizmciler, kültür sanat insanları ve vatandaşlar katıldı. Basın Bülteni

 

 

Bakmadan Geçme