Vanlı TRT Sanatçısı Özkaya'dan Yeni Albüm

TRT Ses Sanatçısı Vanlı Mehmet Özkaya'nın Pop Sanat Müziği tarzında seslendirdiği dillerden düşmeyecek şarkıların yer aldığı 'Aşk Mevsimi' albümü müzik marketlerde yerini aldı.

Vanesi Haber Merkezi

Van'ın yetiştirdiği başarılı çıkışını sürdüren "Senfonik Türk Müziği Konseri" ve "Çağdaş Müzik Orkestrası konseri" adlı iki konser albümü ile büyük beğeni toplayan, ödüller alan TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Vanlı Mehmet Özkaya yeni bir albüme daha imza attı.

 Seslendirdiği eserleriyle evrensel ve çağdaş müzik alanında bir ilki gerçekleştiren Türk Müziği'nin zengin melodileri çağdaş ezgilerle sentezlenen yeni bestelerin bulunduğu albümüyle yeni bir müzik akımının öncüsü olan Özkaya'nın Pop-Sanat Müziği tarzındaki "Aşk Mevsimi" albümü müzik marketlerde yerini aldı.

Türk Müziği'nin zengin tınıları ile sentezlenen bestelerin bulunduğu yeni bir tarz albümde romantik eserler yer alıyor. Türk Müziğine dillerden düşmeyecek yeni şarkılar kazandıran Vanlı Mehmet Özkaya, "Aşk Mevsimi" albümü kısa sürede müzikseverlerden büyük ilgi gördü.

Van'ın İkinisan Kurtuluş Gecesi etkinlikleri ile özel davetlerine katılarak Van'da sahne alan Mehmet Özkaya'nın Pop Sanat Müziği tarzındaki albümünün çıkış şarkısı sözleri, ödüllü şair Tekin Gönenç'e ait 'Gönlü Güvercinli Kadın' oldu.

 Albümde şu şarkılar yer alıyor;  Aşk Mevsimi, Gönlü Güvercinli Kadın, Aşka Dair, Ah Aklımdan Neler Geçer, Ayrıldık (Azeri Versiyonu), Sensiz Saadet Neymiş, Senden Hatıra, İstanbul İstanbul, Ayrıldık, Senden Hatıra (Karaoke)

Müziğin, bestelendiği dönemi yansıttığını belirten Vanlı sanatçı Özkaya, yeni akımı oluşturmaktaki amacının; günümüz Türk Müziğinin çağa adaptasyonu ile gençleri Türk Müziğine yakınlaştırmak olduğunu söyledi.

Bakmadan Geçme