Vanlı yazarlara yoğun ilgi

Aksaray, Kayseri ve Çorum'da düzenlenen kitap fuarlarına katılan Vanlı yazarlar yoğun ilgi gördü. Gazetemiz yazarı Erdal Şahin, 14-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 10. Çorum Kitap Fuarında kitaplarını okurları için imzaladı.

Van’ın kültür, sanat ve edebiyat alanındaki sesi, kalemi olan Vanlı yazarlar Erdal Şahin, Leyla Mihrinaz Engin, Yaşar Adıyaman, Yılmaz Şit, Menduh Bayezit, Hasan Ortakaya, Gürkan Karahan, Battal Çetine, Necla Arpa Gülaçar, Mustafa Demirci, Ayşe Erguven Özden, Zelal Kıran ve Tahirhan Uysal Aksaray, Kayseri ve Çorum’da düzenlenen kitap fuarlarına katılarak Van’ı en iyi şekilde temsil etti.

80 yayınevi, 100 yazarın katıldığı 10. Çorum Kitap Fuarında Simer Yayınevinin standında okurlarıyla bir araya gelen gazetemiz yazarı Erdal Şahin Sekülerizm ve Nefis Tezkiyesi, Kuşun Kanadı ve 3.Salyangoz Satıcısı olmak üzere 3 kitabını imzaladı.

“Van’ımızın kültür, sanat ve edebiyatına katkı sunmaya devam edeceğiz”

Çorum’da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Erdal Şahin, “Van’ımızı kültür, sanat ve edebiyat alanında daha iyi yerlere getirmek için elimizden gelen her türlü çabayı sergiliyoruz. Bu zamana kadar Van’ı temsilen onlarca kitap fuarı ve etkiliğe katılarak memleketimizin kültürüne, sanatına katkı sunmaya çalıştık. Çorum’da düzenlenen kitap fuarına yazar arkadaşlarımızla birlikte katılarak okurlarımızla buluştuk. Fuarı düzenleyen Çorum Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Bizim içinde güzel bir kaynaşma oldu. Çorum’un bende ayrı bir yeri var. Çorum’da kıymetli dostlarımız var. İnşallah bu fuarların devamı gelir” diye konuştu.

ERDAL ŞAHİN KİMDİR?

1979 yılında Van Bahçesaray Elmayaka köyünde dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu köyde okudu, uzun yıllar babasıyla birlikte ticaretle meşgul oldu. Değişik sivil toplum kuruluşlarında çalıştı.

Askerliğini bitirdikten sonra 2004’te açıktan ortaokulu, 2007’de açıktan liseyi bitirdi. 2010’da Anadolu Üniversitesi Maliye bölümünü yarıda bıraktı, 2013’te Anadolu Üniversitesi İlahiyat Önlisans bölümünden mezun oldu.

Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim görmektedir. Çeşitli ulusal ve yerel dergilerde, internet sitelerinde, gazetelerde makale ve şiirleri yayımlandı. Hayal Bilgisi Dergisi yayın kurulunda yer almaktadır.

Çok sayıda konferansta gençlere hitap etmiştir. Van Şair ve Yazarlar Birliği (VAYAB) yönetim kurulu üyesidir. Şahin, evli ve dört çocuk babasıdır.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme