Vanlılar bayram alışverişinde

28 Haziran Çarşamba günü başlayacak Kurban Bayramı hazırlıklarını sürdüren Vanlılar alışveriş yaparak cadde ve sokaklarda yoğunluk oluşturuyor.

Bayrama günler kala vatandaşları alışveriş telaşı sararken, esnaf ise elindeki ürünleri piyasaya çıkararak satış yapmaya çalışıyor. Şehir merkezindeki hareketlenme geçen günlere oranla artarken, özellikle kent merkezindeki birçok cadde ve sokakta vatandaşlar yürümekte zorluk yaşıyor. Bayram alışverişini son güne bırakmak istemeyen aileler çocuklarına ayakkabı ve giyim alışverişinde bulunurken, bayram için şeker, lokum, tatlı, çikolata, kahve, çerez çeşitleri ve kolonya ihtiyaçlarını gerçekleştiriyorlar.

“Kurban Bayramı esnafa can suyu oldu”

Bayram alışverişinin kendilerine can suyu olduğunu belirten esnaflar, "Kurban Bayramı yaklaştı, yoğunluk artıyor. Son birkaç güne yaklaştıkça yoğunluğun daha da artacağını düşünüyoruz. İnsanlarımız örf ve adetlerini unutmamış. Yeni yeni elbiseler, bayram şekerleri alıyorlar. Geçen yıla oranla bayram şekerleri oldukça pahalandı. Vatandaşlar bayramda en çok cam şekere ilgi gösteriyor. Lokum ve çikolata fiyatları da çok arttı. Önceki yıl 30 TL olan lokumun kilosu 60 TL. Geçen yıl 100 liraya sattığımız çikolatayı da bu yıl 200 lira bandında satıyoruz. Herkes kendi bütçesine göre alışveriş yapıyor. Şeker fiyatlarının artmasından dolayı bayram şekerleri de zamlandı. Geçen yıl 45 liradan kilosunu sattığımız şekeri bu yıl 80 liradan satıyoruz. Bayram şekerleri 100 TL’den başlayıp, 200 TL’ye kadar çıkıyor. Çikolata da 130-200 TL arasında değişiyor. Sade lokumun kilosu 60, fındıklı lokum ise 75 TL’den satılıyor. Cevizli lokumlar da 100 TL’den satılıyor. İnsanlarımızın çoğu yerel esnafı tercih ediyor. Biz esnaf için Ramazan ve Kurban Bayramı çok önemli. Bayramlar bizlere ekonomik açıdan can suyu oluyor.

Bayram alışverişine çıkan vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından yakındı. BURHAN ERGİN

Bakmadan Geçme