VANLILAR FEDERASYONU KAHVALTISINA YOĞUN İLGİ

Ege Bölgesinde yaşayan Vanlıların sosyal, kültürel, dayanışmalarını sağlamak, Van kültürünü tanıtmak amacıyla İzmir'de kurulan Ege Vanlılar Federasyonu, Vanlıları ve Van dostlarını kahvaltıda bir araya getirdi.

Burhan Ergin

 

Kahvaltı programına İzmir milletvekilleri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Necip Nasır, Atilla Sertel, Van milletvekili Tayip Temel, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, AK Parti, CHP ve HDP'li yöneticiler, Anadolu Birliği Başkanı Koç Ali Ala, Ege Vanlılar Federasyonu Başkanı Yılmaz Gürbüz, Genel Sekreter Ercan Turan, Van Gölü Ege Bölge temsilcisi Tuncay Özel, federasyon başkan ve yönetim kurulu üyeleri, dernek başkanları, Vanlılar ve Van dostları katıldı.

Kahvaltıda Vanlıların sosyal yardımlaşma ve dayanışmalarını güçlendirilmesi, Van'ın kültürel tanıtımı ve değerlerinin yaşatılmasına daha fazla katkı sağlanması kararlaştırıldı. Vanlılar derneklerinin güç birliğiyle kurulan Ege Vanlılar Federasyonu kahvaltısı yoğun ilgi gördü.

 

Ege Vanlılar Federasyonu Başkanı Yılmaz Gürbüz, 2 Nisan Van'ın kurtuluşu ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü başta olmak üzere Van'ın kültür ve tarihi değerlerini tanıtmak, Vanlılar ve Van dostları arasında güçbirliğini sağlamak için çalışmalara devam edeceklerini belirterek kahvaltıya katılan misafirlere, Vanlılara ve Van dostlarına teşekkür etti.

Türkiye için her alanda sorumluluk alarak örnek olmak istediklerini belirten Gürbüz, "Ege Vanlılar Federasyonu olarak güneşin sofrasın da dostluk, sevgi, kardeşlik ve güzellikler dolu bir kahvaltı etkinliği düzenledik. Bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederiz. Çok güzel bir buluşma oldu. Ege Vanlılar Federasyonu İzmir merkez olmak üzere Ege Bölgesi ve Türkiye içinde veya yurt dışında ikamet eden öncelikle Vanlılar ve Van'a gönül veren Van dostları arasında birlik ve dayanışmayı sağlamak, hemşehrilerimizin ve dostlarımızın kaynaşmalarını, sosyal ekonomik ve kültürel düzeylerini yükseltmek üzere kurulmuştur. Federasyonumuz dini, dili, rengi kökeni ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan tüm vatandaşlarımızı kucaklamayı esas almıştır. Federasyon çalışmalarımıza herkesi ortak etmek ve imkanlarımızı herkesle paylaşmak üzere Türkiye için her alanda sorumluluk alarak örnek olmak istiyoruz. Bahane bularak sorumluluktan kaçmak yerine çözümün parçası olmak federasyonumuzun temel amaçlarındandır. Ege Vanlılar Federasyonu hizmet çıtasını yükselterek gurur duyulacak projeler hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Çabalarımızda federasyonumuza maddi ve manevi destek sağlayan, yüreğiyle her daim yanımızda bulunan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Kahvaltıya katılan milletvekilleri, belediye başkanı, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları, federasyon başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Vanlılar ve Van dostları düzenlenen kahvaltı etkinliğine katılmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, federasyon yöneticilerine teşekkür ettiler. Federasyon Genel Sekreteri Ercan Turan da 600 kişinin katıldığı kahvaltı programının amacına ulaştığını söyledi.

Bakmadan Geçme