Vanlılar kapalı ve klimalı durak istiyor

Vanlılar yaz mevsiminde sıcaktan, kış mevsiminde ise soğuktan etkilenmemek amacıyla otobüs durağı bekleme kabinlerine klima yapılmasını istiyor.

Özlem Tekin Alkan

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yerel yönetim ve şoförler odalarının işbirliği ile yapılan kapalı ve klimalı durak bekleme kabinlerinin Van’da da hayata geçirilmesini isteyen vatandaşlar yetkililere çağrıda bulundu. Sabahın erken saatlerinden itibaren işçi, memur, esnaf, öğrenci ve hastanelere gitmek için otobüs ve minibüs duraklarına akın eden yüzlerce vatandaş trafik yoğunluğundan dolayı uzun süre araç beklemek zorunda kalıyorlar. Yaşlı ve hasta vatandaşlar sıcaktan ve soğuktan etkilenmemek amacıyla Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde hayata geçirilen kapalı klimalı durak bekleme kabinlerinin Van’da da hayata geçirilmesini istiyor. 

 “Sıcaktan ve yağmurdan korunmak istiyoruz”

Gazetemize konuşan vatandaşlar, “İlimiz kış memleketi havalar günden, güne soğumakta. Hava sıcaklıklarının giderek düşmesi ve yağışların başlamasıyla özellikle sabah saatlerinde çok soğuk oluyor.  Sabahın erken saatlerinde okula giden öğrenci, hastaneye giden yaşlı ve hasta çocuklu aileler birlikte uzun süre otobüs ve minibüs beklemek zorunda kalıyor. Van’da belediye tarafından modern duraklar yapılmış ancak ön tarafı açık olduğu için insanlar soğuktan etkileniyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Valimiz Ozan Balcı’dan durakların tamamen kapatılmasını ve klima taktırılmasını istiyoruz. Kapalı duraklar olmadığı için çocuklar içinde tehlike oluşturuyor. Şehir merkezinde araç yoğunluğu sebebiyle anneler büyük zorluk yaşıyorlar. Çocukları  araç tehlikesinden korumak için büyük çaba sarf ediyorlar. Kapalı duraklar yapılmasıyla birlikte yaralanmalı ve ölümlü kazaların da önüne geçilmiş olur” diye konuştular.

 

 

Bakmadan Geçme