• Haberler
  • Güncel
  • Vanlılar uçak sefer sayıları ve bilet fiyatlarına tepkili: Uçuş sorununun çözülmesini istiyoruz

Vanlılar uçak sefer sayıları ve bilet fiyatlarına tepkili: Uçuş sorununun çözülmesini istiyoruz

Artan uçak bilet fiyatları, azalan sefer sayıları vatandaşların haklı tepkisine neden oluyor. Son dönemde İstanbul uçak bilet fiyatının 4 bin lirayı aşması, Van'dan İstanbul'a ve diğer şehirlere seyahat etmeyi olumsuz yönde etkilerken, sefer sayılarının azlığı istenildiği zaman bulunamayan uçuş bileti büyük bir sorun haline geldi.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre iç hat uçak bileti tavan fiyat uygulamasında yaşanan artışla ekonomi sınıfı uçak bileti 2.500 TL’den 3.250 TL'ye yükseltildi.

Vanlılar, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlere ulaşımın zorlaştığını ve bu durumun hem iş hem de sosyal hayatı olumsuz etkilediğini belirtiyorlar. Özellikle öğrenciler, iş arayanlar ve sağlık sorunları nedeniyle il dışına seyahat etmek zorunda kalanlar, yüksek bilet fiyatlarından dolayı büyük sıkıntılar yaşıyor.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Vanlılar, yetkililere seslenerek çözüm talep etti. Vatandaşlar, uçak sefer sayılarının artırılmasını, bilet fiyatlarının makul seviyelere çekilmesini ve ulaşımın daha kolay ve uygun hale getirilmesini istiyorlar.

"Van'ın ulaşım sorunları yıllardır çözülemiyor. Uçak seferleri az, bilet fiyatları ise çok yüksek. Bu durumun hem ekonomik hem de sosyal açıdan Van'ı olumsuz etkilediği gerçeği ortada. Yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını bekliyoruz." diyen bir Vanlı, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Vanlılar uçak sefer sayıları ve bilet fiyatlarına tepkili: Uçuş sorununun çözülmesini istiyoruz

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yüksek uçak bilet fiyatlarının Van ekonomisini olumsuz etkilediğini ve bu durumun yatırımcıları, turistik gezi yapmak isteyenleri olumsuz etkilediğini belirterek, yetkililerden Van'a daha fazla uçak seferinin bırakılmasını ve bilet fiyatlarında düzenleme yapılarak geri çekilmesini istedi.

Vanlılar, yetkililerin bu soruna çözüm bulması için beklenti içinde. Vatandaşlar, ulaşılabilir fiyatlarla uçak sefer sayılarının artırılmasını ve Van'ın ulaşım sorununun çözülmesi için yetkililerden acil çözüm bekliyor. 

Bakmadan Geçme