VANLILAR VANTALYA'DA VAN'IN KURTULUŞUNU KUTLADI

Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Gününü düzenlediği etkinlikle kutladı. Yaklaşık iki bin kişinin katıldığı etkinlikte katılımcılara Van balığı ve ayran aşı ikram edildi.

Evren Doğruer

Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Antalya Şubesi, 2 Nisan Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Gününü Miraç Kandiline denk gelmesi nedeniyle ertelediği piknik etkinliğini geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirdi. Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü piknik programıyla kutlayan Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Antalya Şubesi Düzlerçamı Mesire Alanında yapılan etkinliğe Vanlılar ve Antalyalı Van dostları yoğun ilgi gösterdi. Mangalların yakıldığı, semaverlerin ateşlenip demlenen içilen çaylar eşliğinde gerçekleşen piknik programında Vanlılar unutulmaz bir gün geçirdi.

“Emeği geçen herkese teşekkür ederiz”

Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Antalya Şubesi ilgilileri yaptığı açıklamada piknik etkinliğinin güzel geçtiğini belirterek, "2 Nisan Van’ın tarihinde, kültüründe önemli bir yere sahiptir. 2 Nisan hafızadır, dünle bugünü birbirine bağlayan gündür. Van dışında yaşıyor olsak dahi tarihimizi, kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. 2 Nisan’ımızı coşkulu bir şekilde kutladık. Hemşerilerimiz, Antalyalı vatandaşlarımız, ülkemizin çeşitli şehirlerde yaşayan dostlarımız ve yabancı ülkelerden dernek temsilcileri, başkanları ve belediye başkanlarımızın katılımıyla çok güzel bir gün geçirdik. Van’ın tanıtımına katkı sunmak için elimizden gelen çabayı sarf etmeye devam ediyoruz. Çünkü Van’ımızla gurur duyuyoruz. Van Doğu’nun incisidir. Antalya Van Vakfı Şubesi olarak mükemmel bir ev sahipliği yaptık ve değerli konuklara güzel bir gün yaşattık. Van'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde geleneksel hale getirdiğimiz piknik programımızda ayran aşı, taze Van balığı, kavurga, otlu peynir, Van pastası, mercimekli bulgur pilavı ikram edildi. Ayrıca Van’dan gelen yöresel ürünlerimizi misafirlerimize tanıttık. Van Vakfı Yönetim Kurulu olarak emeği geçenlere ve katılımcılara çok teşekkür ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

Antalya’da yaşayan Vanlıların, Van ile Antalya kentlerinin sevgisini ve yakınlaşmasını ifade eden VanTalya ismi etrafında Van Vakfının düzenlediği Van’ın kurtuluşunun 101. Yılı ve Dünya Vanlılar Günü etkinliğinde bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını, etkinliği düzenleyen Van Vakfı yetkililerine teşekkür etti. Van Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte 2 Nisan ile ilgili konuşmaların yapılmasının ardından şiirler okundu, Van türküleriyle halay çekilerek 2 Nisan coşkusu paylaşıldı. Etkinliğe Vanlıların yanı sıra Antalyalılar ve Van dostları katıldı. 

2 nisan vanın kurtuluşu ile ilgili görsel sonucu

 

Bakmadan Geçme