VANLILARDAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Van Ekonomi Konseyi tarafından organize edilen etkinliğe katılan Vanlılar, yaşanan deprem sonrası yaptıkları destekten dolayı Türkiye’nin dört bir iline seslenerek teşekkür ettiler
Van’da geçtiğimiz yıl meydana gelen depremlerin ardından Türkiye'nin birçok ilinden gönderilen yardımları unutmayan Vanlılar, depremin yıldönümüne sayılar günler kala bu destekler için teşekkür etkinliği düzenlediler. Van Valiliği bahçesinde bir araya gelen Van Ekonomi Konseyi üyeleri ile Vanlı vatandaşlar, ellerindeki pankartlarla Türkiye’nin 74 milyon insanına minnet duygusunu sundular. ‘Tüm Türkiye'ye Teşekkürler’ pankartlarının yanı sıra şehrin nüfusunun 74 milyon olduğunu gösteren tabelayla birlikte basın açıklamasını yapan Van Ekonomi Konseyi Dönem Başkanı Dr. Ali Çiçeksay, 23 Ekim ve 9 Kasım 2012 tarihlerinde yaşanan büyük depremlerin ardından en zor günlerin ilk anlarından itibaren Türkiye’nin tek yürek olup Van için attığını belirtti. Tüm dünyaya bu kocaman yüreğin sesiyle kardeşlik dersi verildiğini anlatan Dr. Çiçeksay, “Nüfus tabelamızı 74 milyon olarak değiştirmek geldi içimizden. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz, mekanları cennet olsun. Depremin ilk gününden itibaren bizi yalnız bırakmayan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, battaniyesinden, yorganına; kazağından, eldivenine; kadar elindekini ve evindekini Van'daki kardeşleriyle paylaşan; onları evinde konuk eden, sofrasını paylaşan, neden büyük millet olduğumuzu herkese bir kez daha gösteren vefakar Anadolu insanına, soğuk kış günlerinde, sabahın ilk ışıklarından, gecenin son anlarına kadar büyük bir özveriyle çalışan ve canını ortaya koyan AFAD, AKUT, UMKE FOKE, KILIZAY ve ismini sayamadığımız yurt içinden yurt dışından gelen tüm kurtarma ekiplerine teşekkür ederiz. Depremin ardından, ilimizin normale dönmesi yolunda maddi ve manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan iş adamlarımıza ve hayırsever halkımıza, deprem anındaki gelişmeleri an be an Türkiye’nin gündemine taşıyan cefakar basın mensuplarımıza, Van depreminiz sürekli gündemde tutarak gerek kurtarma çalışmalarına gerekse yardımların dağıtımına büyük katkıda bulunan tüm sosyal medya kuruluşlarına ve onların takipçilerine, tüm dünyada olduğu gibi Van depremine de ilk andan itibaren sahip çıkan yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm sivil toplum kuruluşlarına, yardımlarının Van’dan esirgemeyen bütün il ve ilçe valilik ve belediyelerine Van halkı adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Böyle bir acının hiçbir yerde tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz” dedi.
Vatandaşlar da deprem sonrası Türkiye’nin kendilerine sahip çıktığını ifade ederek, sonsuz teşekkürlerini dile getirdiler. Yapılan basın açıklaması esnasında vatandaşlar da ellerindeki pankartlarla teşekkür açıklamasına destek verdiler. Van nüfusunun 74 milyon olduğu tabelanın önünde Van Ekonomi Konseyi üyeleri ile vatandaşlar bol bol fotoğraflar çektirdiler.
Öte yandan şehrin dört bir tarafına illerin isimlerinin yer aldığı teşekkür pankartları asılırken, deprem yıldönümüne doğru kenttin süslenmeye çalışıldığı görüldü.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme