Vanlıların umudu piyango biletinde

Yılbaşı gecesi çekilecek 200 milyon TL'lik Milli Piyango büyük ikramiyesi Vanlıların umudu oldu. Milli Piyango tarafından yapılan açıklamada, yılbaşı özel çekilişinde dağıtılacak toplam ikramiye tutarının 1 milyar 395 milyon 900 bin TL olacağı açıklandı.

Burhan Ergin

Her yıl yüz binlerce kişinin zengin olma umuduyla aldığı Milli Piyango biletleri için geri sayım devam ediyor. Büyük ikramiye 200 milyon lira, toplam dağıtılacak ikramiye tutarı ise 1 milyar 395 milyon 900 bin lira olacak. Çekiliş öncesi vatandaşlar Milli Piyango bayilerine ve seyyar satış noktalarına akın ediyor. Büyük ikramiyenin çekilişine sayılı günler kala biletlere olan rağbetin arttığını belirten Milli Piyango bayileri, vatandaşların yarım ve çeyrek biletlere rağbet gösterdiğini söylediler. Büyük ikramiyenin kendilerine çıkması halinde fakir ailelere ve vakıflara yardım edeceklerini belirten vatandaşlar, büyük ikramiyenin kendilerine çıkması umuduyla her yıl bilet aldıklarını ifade ettiler.

BİLET FİYATLARI NE KADAR?

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi büyük ikramiyesi 200 milyon lira olarak belirlendi. Tam bilet 200 lira, yarım bilet 100 lira, çeyrek bilet ise 50 liradan satılıyor. Yılbaşı biletleri gezici bayi ve sabit bayilerin yanı sıra online olarak www.millipiyangoonline.com adresinden, Milli Piyango Şans Oyunları uygulamasından ve sabit bayilerdeki oyun terminallerinden dijital bilet olarak alınabilecek. İkramiye kategori sayısı 13’ten 15’e çıkarılırken, çekilecek olan kod sayısı da 622’den 1.012’ye yükseltildi. Böylece daha fazla sayıda kişi daha fazla ikramiye kazanma şansına sahip olacak.

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde 200 milyon TL’lik büyük ikramiyenin tamamı dağıtım garantili olacak. Bu yıla özel olarak belirlenen kuralla birlikte bilet payına bakılmaksızın, büyük ikramiye, isabet ettiği satılan bilet ya da biletler arasında eşit olarak paylaştırılacak. Milli Piyango Yılbaşı büyük ikramiyesi satılan bilete çıkana kadar devam edecek.

ÇEKİLİŞ CANLI YAYINDA GERÇEKLEŞECEK

Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi, 31 Aralık 2022 gecesi televizyonda canlı olarak yayınlanacak ve tüm çekiliş sonuçları www.millipiyangoonline.com adresinden açıklanacak. Oyun severler, amorti sonuçları da dahil olmak üzere biletlerine ikramiye çıkıp çıkmadığını www.millipiyangoonline.com’dan kolaylıkla öğrenebilecek.

Bakmadan Geçme