VANSESİ 145 ÜLKEDE OKUNUYOR

Van'da 81 yıldır yayın hayatını sürdüren Van'ın ilk gazetesi, Türkiye'nin en köklü gazeteleri arasında yer alan Vansesi Gazetesi, 145 ülkede internet ortamında takip ediliyor.

Burhan Ergin

1937 yılında merhum İlyas Kitapçı ve Mehmet Remzi Perihan tarafından  kurulan,  İlyas Kitapçı’nın 1959'da vefatı nedeniyle 2006 yılına kadar Mehmet Remzi Perihan'ın  tek başına  günlük gazete olarak yayınladığı 2007’den günümüze kadar Erdal Perihan’ın yayınını devam ettirdiği Vansesi Gazetesi, internet sitesi Türkiye’nin tüm illerinin  yanı sıra 145 ülkede takip ediliyor.

İLK 15 ÜLKE

Yayın hayatında 81 yaşına ulaşan Van’ın ilk gazetesi Vansesi, Google analytics rapor sıralamasında ilk on beş ülke arasında Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Rusya, Peru, Hollanda, Azerbaycan, Almanya, Fransa, Polonya, Filipinler, İran, İsveç, Belçika, Kıbrıs ve Irak yer alıyor. 

DÜNYA VANSESİ'Nİ OKUYOR

Google analytics raporlarına göre Vansesi Gazetesi’ni internet ortamında; Polonya, Amerika Birleşik Devletleri, Peru, Filipinler, Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, Azerbaycan, Irak, Rusya, İran, İsviçre, Belçika, İrlanda, Ukrayna, Singapur, Kanada, Avusturya, Japonya, Suudi Arabistan, Kore, İsveç, Hindistan, Bulgaristan, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Danimarka, İtalya, Kazakistan, Moldova, Yunanistan, Avustralya, Makedonya, Romanya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Brezilya, Cezayir, Katar, Belarus, Norveç, Bosna Hersek, Tayland, Kırgızistan, Finlandiya, Kosova, Umman, Mısır, İsrail, Kuveyt, Hong Kong, Endonezya, Pakistan, Macaristan, Ürdün, Moldova, Malezya, Afganistan, Bangladeş, Çin, Estonya, Nijerya, Tanzanya, Hırvatistan, Slovakya, Etopya, Somali, Özbekistan, Afrika, Arjantin, Bahreyn, Fildişi, Kolombiya, Dominik, Lüksemburg, Karadağ, Sudan, Tayvan, Gana, Lübnan, Senegal, Tacikistan, Moğolistan. Benin, Angola, Küba ve ismini sayamadığımız 145 ülkede internet ortamında okunuyor.

Van'ın 81 yıllık  tek ticari markası,  güvenilir, saygı gören  bağımsız ve özgür  gazetesi  Vansesi'nin dünyanın 145 ülkesinde takip edilmesi basın camiasında  ve Vanlı okurlar arasında takdirle ve sevinçle karşılandı.

Vansesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İkram Kali, Google analytics raporlarına göre Vansesi'nin dünyada 145 ülkede  takip edilmesinin  önemli ve sevindirici bir başarı olduğunu bu başarının Van'ın tanıtımına ve gazeteciliğine de değerli bir katkı olduğunu  belirtti.

 

İŞTE GOOGLE ANALYTİCS RAPORLARI

Bakmadan Geçme